Sterk regio kampioenschap jonge Biesboschzwemmers

Eindhoven, 26 mei 2018 – De eerste dag van de Regio Zomer Kampioenschappen 2018 in Eindhoven is voor Jan-Bart Verheij en Romée van Rossem een goede leerschool geweest. Jan-Bart wist op zijn beide afstanden zich te verbeteren, terwijl Romée de pech had niet goed uit te komen bij de finish.

Jan-Bart mocht als eerste startten op de 50 vrije slag en het doel was binnen de 30 seconden te finishen. Hierin slaagde hij glansrijk, want zijn eindtijd was 29.62 en met deze tijd werd Jan-Bart 16e van de 41 zwemmers. Later op de 200 wisselslag was Jan-Bart opnieuw sneller dan zijn inschrijftijd. Jan-Bart was ruim 3,5 seconden sneller en deze keer legde hij beslag op de 21e plaats van de 31 zwemmers. Zijn tussentijd van de 50 vlinderslag was tevens een persoonlijk record in zowel 25 meter als 50 meter bad.

Romée had zich weten te plaatsen op de 50 rugslag en zij mocht uitkomen in de snelste serie van haar leeftijd. Eerder in het programma was er al snel gezwommen en dus zou het een moeilijke opdracht zijn om bij de beste 10 te eindigen. Tot 40 meter wist Romée een goede race te zwemmen en daarna kreeg ze het zwaar. Doordat ze niet goed uitkwam bij de finish zat een verbetering van haar persoonlijk record er niet in.

Zowel Jan-Bart als Romée heeft voor het eerst deelgenomen aan een kampioenschap en zij zullen zeker volgend seizoen weer de strijd aan willen gaan met hun leeftijdsgenoten tijdens een Brabants of Regio kampioenschap.