Junioren tonen grote progressie

Andel, 24 februari 2018 – In Andel stond de derde wedstrijd van het minioren en junioren circuit op het programma. Voor de junioren stond er 100 vlinderslag en 50 rug- en vrije slag op het programma en zij lieten mooie tijden noteren. De minioren die ook deelnamen bleven hier niet bij achter.

Op de 100 vlinderslag kwamen Romée van Rossem, Margonda Versluis en Chimène Huisman op het startblok. Alleen Romée had dit nummer al eens gezwommen en zij was nu bijna dertig seconden sneller. De overige zwemmers zwommen dit nummer voor de eerste keer en deden dit uitstekend. Op de vrije slag sprint waren Romée en Margonda sneller dan ooit en daarnaast wisten ook Celine Besselink en Kathy Maas hun tijden aan te scherpen. Het laatste nummer was de rugslag en ook hierop kwamen Margonda, Chimène en Celine tot nieuwe toptijden.

Bij de jongens kwamen Jan-Bart en Jurrian Verheij aan de start. Jan-Bart zwom een hele snelle 100 vlinderslag en op de vrije slag sprint wist Jan-Bart bijna de 30 seconden grens te passeren. Hij zwom bijna drie seconden van zijn tijd af. Deze tijd is zelfs goed voor een startbewijs in mei tijdens de Regio Zomer Kampioenschappen. Op het laatste nummer, de rugslag, was Jan-Bart ook nog eens twee en een halve seconde sneller dan ooit. Zijn broertje, Jurrian, zwom de vlinderslag niet maar op de rugslag haalde hij ruim een seconde van zijn tijd af.

Tess Vonk, Emma van der Spoel en Anne Lisman zwommen de 100 wissel- en vrije slag. Op de beide nummers wist Tess zich opnieuw te verbeteren terwijl ze niet helemaal fit was. Emma en Anne zwommen beide nummers voor de eerste keer en deden dit keurig. Anne was zelfs na vijftig meter vrije slag sneller dan ooit. Hannah Vink zwom ook de 100 vrije slag en daarnaast de 100 rugslag. Op beide nummers had ze nog geen tijd staan, maar na vanmiddag kan zij tevreden terugkijken. Vooral haar keerpunten op de rugslag waren heel goed, zelfs zo goed dat ze haar 50 meter tijd wist te verbeteren.

Yara Besselink en Niels Muijt zwommen beide 100 rugslag en 200 wisselslag. Helaas maakten ze beide op de wisselslag een fout waarbij zij geen tijd in de uitslag kregen. Niels was wel sneller dan ooit, maar hij zal dit nog een keer moeten bewijzen. Yara zwom de 200 ‘wissel’ voor het eerst en deed dit op één foutje na heel goed. Op de rugslag waren beide wel sneller dan ooit en was alles goed gegaan. Yara wist zelfs haar 50 meter tijd aan te scherpen. Rik Vink en Rens Lisman zwommen alleen de rugslag, maar konden hun tijden niet aan scherpen.

Over drie weken zullen deze zwemmers opnieuw een wedstrijd hebben, dan is het een wedstrijd van het swimkick en minioren circuit. Samen met de jongste leden van de Biesboschzwemmers zullen zij dan in Andel de strijd aan gaan met de klok.

Uitslag

One comment

Comments are closed.