Opgericht op 20 mei 1968
 

Tess Vonk net buiten top tien

Leiden, 18 februari 2018 – De tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden heeft weer mooie resultaten opgeleverd. Tess Vonk startte op de 100 schoolslag en later op de 50 vrije slag en tussen deze twee afstanden kwam Lars de Kooter aan de start op de 50 vlinderslag.

Tess begon heel goed op de schoolslag en wist dit goed vol te houden. In het laatste deel van de race kwam ze nog terug op de concurrentie en tikte ze ruim twee seconden onder haar tijd aan. Haar tijd was goed voor een elfde plaats in de uitslag.

Na een prijsuitreiking en nog enkele zwemnummers mocht Lars zijn derde afstand van dit weekend zwemmen, de 50 vlinderslag. Lars begon met een goede start en onderwater fase en wist daarna met een goede techniek de twee banen af te leggen. De eindtijd van Lars was bijna anderhalve seconde sneller dan zijn inschrijftijd en hiermee zwom hij zijn vierde persoonlijk record van dit weekend.

De laatste afstand zal Tess graag snel willen vergeten. Ondanks haar superstart, ging het zwemmen niet lekker en wist ze haar tijd niet aan te scherpen. Tess moest het opnemen tegen met name meisjes die een jaar ouder zijn en dus was dit jaar een goede leerschool, zodat ze volgend jaar weet wat er van haar verwacht wordt.

Over een week zullen deze twee talenten met nog ruim tien zwemmers in Andel het water induiken voor de derde wedstrijd van het minioren en junioren circuit. Het doel van deze wedstrijd is plaatsing af te dwingen voor de minioren finales in juni van dit jaar.