Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2018 korte baan dag 1 en 2

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 worden in De Vliegende Vaart te Terneuzen de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan (#ONMK18kb) georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers komen vier zwemmers aan de start. Marjo Goelema, Richard Tiemstra, Paul en Annette Wijnja zullen de Werkendamse eer proberen hoog te houden. Afgelopen maandag heeft Harry Cornet zich af moeten melden wegens een blessure. Op basis van de inschrijvingen kunnen er zeven gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles gewonnen worden.

Donderdag 18 januari 2018 sessie 1
De eerste dag komt er geen Biesboschzwemmer aan de start, maar wel Wouter van der Stelt. Wouter traint sinds vorig seizoen mee. Wouter start zijn NMK met de 1500 meter vrije slag en is bij de 45-plussers als 6e ingeschreven. De inschrijftijd van Wouter is een 50m bad tijd, aangezien hij geen 25m bad tijd heeft staan, en die tijd heeft Wouter in Oosterhout in april vorig jaar gezwommen.

Vrijdag 19 januari 2018 sessie 2
De tweede begint opnieuw met een start voor Wouter van der Stelt. IN programma vier komt hij uit op de 400 meter vrije slag . Wouter is ingeschreven op een vijfde plaats bij de 45-plussers en dit is een tijd van twee jaar geleden tijdens de NMK in Papendrecht.
Annette is de eerste zwemster van de Biesboschzwemmers die dit kampioenschap aan de start komt. Annette zwemt in programma 5 de 100 rugslag en zij staat bij de 50-plussers als snelste ingeschreven. Haar inschrijftijd is haar persoonlijk, club en Brabants Masters record.
Nico Swart is de andere zwemmer van Den Doorn die dit kampioenschap mee doet. Nico start bij de heren met de 100 rugslag in programma 6 en hij staat bij de 50-plussers als zevende ingeschreven met zijn snelste tijd.

Vrijdag 19 januari 2018 sessie 3
Deze middag komen Marjo, Paul, Annette, Wouter en Nico aan de start. Annette start met de 200 schoolslag in programma 7. Annette staat als snelste bij de 50-plussers ingeschreven met een tijd van een jaar geleden. Het club, Brabants en Nederlands Masters Record staat al op haar naam. Ook Nico zwemt de 200 schoolslag, maar in programma acht. Nico zwom zijn tijd in september vorig jaar en verraste zichzelf met zijn race. Nico is de nummer zeven op de inschrijflijst bij de heren 50-plus.
Het volgende nummer is de 50 vlinderslag voor de dames, programma 9. Marjo zwemt dit korte nummer en zij is bij de dames 45-plus de nummer vier op de inschrijflijst. Paul zwemt ook de vlinderslag sprint, maar dan in programma 10. Paul is de nummer zes bij de heren 55-59 jaar. Er staat nog geen clubrecord, dus dat zal Paul sowieso zwemmen. De andere records zijn een brug te ver.
Na de vlinderslag staat de 100 vrije slag op het programma en in programma 11 komt Marjo aan de start bij de 45-plussers. Marjo staat als zesde ingeschreven en het doel zal zijn met een goede techniek haar race te zwemmen. Haar inschrijftijd is bijna een seconde langzamer dan haar eigen club en Brabants record. Bij de heren in programma 12 komen Nico en Paul aan de start. Nico zal eerder aan de start verschijnen dan Paul aangezien Paul een snellere inschrijftijd heeft staan. Nico is de nummer 12 bij de 50-plussers en zijn inschrijftijd is bijna drie seconden langzamer dan zijn persoonlijk record. Paul is bij de 55-plussers met zijn snelste tijd ingeschreven en staat hiermee zevende. Het clubrecord staat 10 seconden langzamer dan Paul zijn tijd, dus dat moet te verbeteren zijn.
Annette sluit de tweede zwemdag namens de zwemmers uit onze regio af met haar deelname aan de 200 wisselslag in programma 13. Annette is als snelste bij de 50-plussers ingeschreven en haar inschrijftijd is ruim een halve seconde sneller dan het club en Brabants record.

Op basis van de inschrijvingen kunnen de eerste twee dagen drie gouden medailles gewonnen worden. Races worden alleen niet op papier gezwommen en het is afwachten hoe de vorm van iedereen is.