Vijf top tien klasseringen voor masters BBZ

Budapest (HUN), 14-20 augustus 2017 – In Budapest, Hongarije werd de afgelopen week de Wereld Masters Kampioenschappen 2017 gehouden. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Marjo Goelema, Paul en Annette Wijnja aan de start. Met vier noteringen bij de beste tien zwemmers is er heel goed gescoord. Voor Marjo en Annette waren er medailles.

Het toernooi begon voor de Marjo en Annette met de 100 schoolslag en daarop werden direct twee top tien noteringen binnengehaald. Annette werd in de categorie 50-54 jaar vijfde en hiervoor kreeg ze een medaille met oorkonde uitgereikt. Marjo wist in haar categorie, de dames tussen 45 en 49 jaar, als achtste te eindigen op ongeveer twee tienden van de zesde plaats. Dit was een goede prestatie aangezien ze als veertiende was ingeschreven.

Voor de Biesboschzwemmers was Paul als eerste het water ingedoken op de 100 vrije slag. Paul had als doelstelling bij de beste 100 heren te eindigen en hierin slaagde hij ruimschoots. Paul eindigde bij de heren tussen 50 en 54 jaar op een keurige 77e plaats in een eindtijd die net boven zijn snelste tijd bleef. Een dag later kwam Paul op de 50 vlinderslag aan de start en hierop verbeterde hij zijn persoonlijk en eigen clubrecord met ruim zes tienden van een seconde. Uiteindelijk werd Paul op dit nummer 68e. Op de 50 vrije slag, die de dag daarna aan de beurt was, eindigde Paul opnieuw bij de beste 100 heren. Paul bleef op de vrije slag sprint ongeveer een kwart seconde boven zijn inschrijftijd.

Hierna was het de beurt aan Annette en zij mocht op haar favoriete nummer startten, de 200 meter schoolslag. Vanaf het begin kwam Annette niet lekker in haar slag en kon hierdoor niet haar inschrijftijd benaderen. Des ondanks wist ze zevende te worden in haar categorie, net een plaatsje naast de medailles. De 100 rugslag, die later die dag gepland stond, leverde ook geen verbetering van haar inschrijftijd op en nu eindigde Annette als 22e.

Het toernooi werd afgesloten door Annette en Marjo op de 50 schoolslag. Annette kwam als eerste aan de start en zijn finishte in de snelste serie van haar categorie als zesde en hiermee was ze zeer tevreden. Echter aan het begin van de dag was er een dame uit haar

categorie gestart en deze was sneller dan Annette en dus moest Annette genoegen nemen met opnieuw een zevende plaats. Enkele series later mocht Marjo op haar nummer startten. Ze had hier de hele week naar uitgekeken en nu moest het gebeuren. In de snelste serie van haar leeftijd tikte Marjo als vierde aan en hiermee was ze uiteraard heel tevreden. Dus net als Annette kreeg Marjo een medaille met oorkonde uitgereikt.

Naast de drie Biesboschzwemmers kwam ook Wouter van der Stelt van Den Doorn in Budapest aan de start. Wouter startte op de 100 en 200 vrije slag en wist op de 100 meter zijn beste klassering te behalen.

Voor Marjo, Paul en Annette kwam er zodoende een einde aan een lang seizoen met mooie resultaten en zij zullen over een tijdje weer tijdens de diverse wedstrijden op het blok verschijnen en mogelijk over een jaar in Kranj, Slovenië deelnemen aan de Europese Masters Kampioenschappen.