Zwemmers actief tijdens van der Straatenloop

Op woensdag 5 juli werd in Werkendam de 10e editie van de Van der Straatenloop Werkendam gehouden. Aan deze wedstrijd hebben ook dit jaar weer diverse (ex-) zwemmers deelgenomen. De snelste loper was ex-zwemmer Stephan Admiraal bij de heren en bij de dames was ex-zwemster Jenette Tolhoek de snelste.

Stephan liep bij de heren over de 5 kilometer 17 minuten en 13 seconden en hij deed dit bij de wedstrijdlopers. Bij de recreanten was Harry Cornet de snelste zwemmer met een tijd van 19.12, Arjon de Bok had bijna 40 seconden langer nodig. Arjon was na 19.51 over de finish. Erik Huisman (25.49) en Pieter Vink (29.02) waren de laatste zwemmers die meededen.

Bij de dames had Jenette 23 minuten en 14 seconden nodig voor haar 5.000 meter. Jenette werd vierde bij de dames 40-plus. Renske Vink, Ellie Admiraal (moeder van Stephan) en Bianca den Besten kwamen bij de recreanten aan de start. Renske had 35 seconden meer nodig dan het half uur, terwijl Ellie nipt onder de 32 minuten bleef. Ellie liep 31.08 en Bianca kwam 10 seconden na Ellie over de finish.

De laatste die meedeed was Chimène Huisman. Zij kwam bij de meisjes tussen 12 en 15 jaar aan de start en liep vier rondes. Chimène deed exact 9 minuten over haar wedstrijd.

Een mooie prestatie van de (ex)zwemmers en misschien een leuk idee voor andere zwemmers om volgend jaar ook mee te doen.

Geef een reactie