Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterke vlinderslag Lars de Kooter

Sterke vlinderslag Lars de Kooter

Tijdens de tweede dag van de Regionale Minioren Finales 2017 Brabant kwamen Tess Vonk en Lars de Kooter opnieuw aan de start. Tess stond ingeschreven op de 100 wissel- en rugslag en 50 vlinderslag. Voor Lars stond er alleen 50 vlinderslag op het programma. Met drie persoonlijke records en twee clubrecords was het weer een succesvolle middag.

Tess mocht als eerste op de 100 wisselslag starten. Ze stond als 17e ingeschreven en wist in de top tien te eindigen. Ze moest even wachten voordat bekend was op welke plaats ze geëindigd was, Tess startte namelijk in de eerste serie, maar haar eindtijd was goed voor een 8e plaats. Tess verbeterde zich met ruim 7,5 seconden en dit was ook goed voor een nieuw clubrecord.

Na de wisselslag kwam de 50 vlinderslag en opnieuw wist Tess zich te verbeteren. De vlinderslag ging niet echt soepel, maar toch was Tess ruim drie seconden sneller dan haar persoonlijk en clubrecord. Uiteindelijk was haar tijd goed voor een 12e plaats.

Enkele series later mocht Lars het water in. Na zijn diskwalificatie op de schoolslag was hij extra alert op zijn aantik en nu ging het goed. Lars haalde exact 13! seconden van zijn inschrijftijd af en hierdoor eindigde hij op een negende plaats.

De laatste start was voor Tess op de rugslag. De start ging goed, maar bij het eerste keerpunt zat Tess te dicht bij de kant en dit kostte enige tijd. Tess zette goed door en wist de rest van de zwemsters weer bij te halen. Uiteindelijk was Tess enkele tienden langzamer dan haar inschrijftijd en werd ze zesde.

Zowel Tess als Lars hebben dit weekend veel geleerd en we zullen, als ze zich zo blijven ontwikkelen, zeker nog veel van hen gaan horen.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.