Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing #RZK2017 Dag 1

Op 20, 21 en 27 en 28 mei worden in Eindhoven de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017 (RZK2017) gehouden. Aan deze kampioenschappen doen zwemmers mee van verenigingen uit Brabant, Limburg en Zeeland. Hierdoor zijn er meer dan 4000 starts en ruim 800 zwemmers ingeschreven. De delegatie van de Biesboschzwemmers bestaat door de examen en andere redenen voor deze vier dagen uit drie personen, namelijk Tom Kruis, Leendert Paans en Julia Verhoeven. De beide jongens komen tijdens de eerste dag op drie nummers aan de start. De uitslagen zullen te vinden zijn op http://vzvnjord.nl/livetime/RZK2017/index.html

Programma 2 200m rugslag jongens, aanvang ± 14.25 uur
Voor de serie indeling geldt dat de inschrijving met een 50 meter bad tijd voorrang heeft op een 25 meter bad tijd. Zowel Leendert als Tom zijn met een 50 meter bad tijd ingeschreven. Leendert staat bij de junioren 4 als zesde ingeschreven en als tweede Brabantse zwemmers. Voor Tom is er bij de jongens jeugd 1 en 2 een 11e plaats op de inschrijflijst net buiten de finale serie en dus komt hij als eerste aan de start.

Programma 4 50m rugslag jongens, aanvang ± 15.15 uur
Ook op de vrije slag sprint komen Leendert en Tom aan de start. Leendert wist eind april in Antwerpen zijn persoonlijke record ruim aan te scherpen en hierdoor staat hij als 12e ingeschreven bij de junioren 4. Voor Tom is er een 22e plaats bij de jeugdzwemmers met zijn beste tijd. In Antwerpen bleef Tom net boven zijn snelste tijd steken, een mooi doel dus voor deze keer.

Programma 6 200m wisselslag jongens, aanvang ± 16.15 uur
De laatste starts van deze eerste dag en ook dit eerste weekend is op de 200 wisselslag en opnieuw mogen Leendert en Tom samen starten. Leendert staat bij de junioren 4 als vijfde ingeschreven op vijf seconden van het brons. Voor Tom is er bij de jeugdzwemmers een 13e plaats op de inschrijflijst. Beide jongens hebben dus op papier geen kans op een medaille en zullen dus maar uit moeten gaan vechten wie op de snelste is.

De eerste dag en dus ook het eerste weekend lijkt geen medailles op te gaan leveren. Het is lang geleden dat er zo weinig zwemmers aan een Kring of regionaal kampioenschap hebben deelgenomen. De concurrentie is sterk en dus zal er meer gekeken moeten gaan worden naar tijdsverbeteringen en eventueel wie de sterkste zwemmer van de twee jongens is.