Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers actief in Merwede Triathlon

Gorinchem, 13 mei 2017 – In Gorinchem werd voor het eerst een 1/8 triathlon georganiseerd. In het buitenbad van zwembad Caribabad werd 500 meter gezwommen, daarna werd er 20.000 meter gefietst naar de Merwedebrug en weer terug en uiteindelijk werd 5000 meter gelopen op de atletiekbaan van Typhoon. Aan deze wedstrijd deden vier leden van de Biesboschzwemmers mee.

Harry Cornet, Arjon de Bok en Erik Huisman hebben allen enige ervaring met triathlons en samen met Pieter Vink kwamen zij aan de start. Bianca den Besten had zich ook ingeschreven, maar moest wegens een schouderblessure haar deelname afmelden. Er hebben 125 dames en heren meegedaan aan de individuele triathlon en Harry was de beste van de vier leden van de Biesboschzwemmers. Harry wist als vijfde te finishen in een tijd van 58 minuten en 38 seconden. Vervolgens was de volgende die aan de finish kwam Arjon. Arjon had een tijd van 1 uur 3 minuten en 51 seconden en werd hiermee 19e. Erik was Pieter de baas met een tijd van 1 uur 16 minuten en 55 seconden en hij werd met deze tijd 75e. Pieter had enige angst voor zijn knie, aangezien hij daar de laatste tijd last van had maar het viel gelukkig mee. Pieter had voor het zwemmen, fietsen en lopen 1 uur 18 minuten en 31 seconden nodig en hij werd 87e. De laatste die wist te finishen had voor de drie onderdelen ruim 2 uur nodig.

Voor allen was het zeker voor herhaling vatbaar, waarbij Harry en Arjon samen met Paul Wijnja medio juni al aan een triotriathlon gaan deelnemen en Erik heeft plannen om eind augustus in Zaltbommel mee te doen. Een mooie uitdaging voor deze zwemmers om dit naast het zwemmen te doen.

Een reactie

Reacties zijn gesloten.