Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BBT2017

Komende zaterdag staat de 14e editie van de BiesBosch Trofee 2017 (#BBT2017) op het programma. Helaas is het de organisatie niet gelukt om vijf verenigingen bereid te vinden mee te doen aan deze editie, maar de drie verenigingen die wel komen zorgen voor mooie races. Op basis van de huidige inschrijvingen gaat de strijd tussen bekerhouder Zwemlust-Den Hommel (Utrecht) en De Warande (Oosterhout). De organiserende vereniging, De Biesboschzwemmers (Werkendam), moet samen met WZV (Waalwijk) om de derde plaats strijden.

Alle verenigingen beginnen natuurlijk op 0 punten, maar op basis van de inschrijvingen zal de tussenstand na 11 programma’s als volgt zijn:

  1. De Warande
  2. Zwemlust-Den Hommel
  3. De Biesboschzwemmers
  4. WZV

De Warande heeft na 11 nummers een voorsprong van ongeveer 7 seconden en WZV moet 23 seconden goed maken op de organiserende vereniging.

Na de pauze worden de nummer 12 tot en met 23 gezwommen en zal als de tijden worden gezwommen waarmee ingeschreven is de eindstand als volgt zijn:

  1. Zwemlust-Den Hommel
  2. De Warande
  3. De Biesboschzwemmers
  4. WZV

Het verschil tussen Zwemlust-Den Hommel en De Warande is volgens de inschrijvingen aan het einde van de wedstrijd ruim 15 seconden en de Biesboschzwemmers zijn WZV met ruim 25 seconden de baas. Dus tussen de diverse plaatsen zal een spannende strijd zijn.

De wedstrijd begint om 13.30 uur met de 10×50 vrije slag. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er na dit programma een korte pauze zijn, zodat de jongste meisjes enige rust krijgen zodat ze hun persoonlijk nummer goed kunnen zwemmen. Daarna volgen de eerste 10 persoonlijke nummers tot de pauze waarin de prijzen van de nummers 1 tot en met 11 (onder voorbehoud) worden uitgereikt.

Na de pauze begint de wedstrijd weer met estafettes, namelijk de 4×50 vrije slag meisjes jeugd 2 en later en de jongens junioren 4 en later waarna weer de 10 persoonlijke nummers volgen. Na de heren zullen de prijzen voor de nummers 12 tot en met 23 uitgereikt worden en worden tevens de zwemmers voor de finale nummers 100 wisselslag dames en heren bekend gemaakt.

Na de tweede prijsuitreiking volgt dan de finale over 100 wisselslag tussen de zes beste dames en heren van de middag en aansluitend wordt dan de winnaar bekend gemaakt van de BiesBosch Trofee 2017 en uiteraard worden ook de medailles verdeeld voor de 100 wisselslag dames en heren.

Alles wordt omlijst met muziek en hopelijk spannende races met mooie tijden. De organisatie kan niet wachten om te beginnen. Er zal geen verkoop van het programma zijn, dit kun je vinden op https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/2017-03-25=programma.pdf en de uitslagen zullen (als het lukt om internet aan de praat te krijgen) te vinden zijn op https://www.b-b-z.nl/biesboschtrofee/livetiming.php