Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten #BWK2017 dag 4

De laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) begon in de vroege middag met de 400 wisselslag voor de heren, daarna was er nog deelname aan de 200 vrije slag, 200 schoolslag, 100 schoolslag, 100 rugslag, 50 vlinderslag en 4×100 vrije slag. Deze dag kwamen 6 zwemmers in Eindhoven op het startblok en werden er diverse mooie resultaten geboekt.

Op de 400 wisselslag startten Tom Kruis en Leendert Paans en beide wisten een goede race te zwemmen, want zowel Tom als Leendert verbeterde hun persoonlijke record. Voor Tom ging er bijna acht seconden van zijn tijd uit het 25 meter bad af en Leendert was bijna drie seconden sneller dan eerder dit seizoen. De tijd van Leendert was tevens ruim twee seconden sneller dan het clubrecord uit 1995! van Vincent Verdoorn. Daarnaast mocht Leendert naar het podium komen om een zilveren medaille op te halen.

Op de 200 vrije slag na de pauze was Leendert opnieuw in goeden doen. Hij opende voor zijn doen snel en kon dit goed volhouden. Zijn eindtijd was ruim 3,5 seconde sneller en opnieuw mocht Leendert naar het podium komen. Op dit nummer mocht Leendert een bronzen medaille mee naar huis nemen. Voor Tom ging de 200 meter niet naar wens, hij was wel sneller dan op vrijdag op de estafette maar de voorgenomen eindtijd kwam niet op het scorebord.

Na Tom en Leendert mocht de oudste deelneemster van deze ‘Brabantse’ op het startblok stappen. Annette Wijnja zwom als voorbereiding op de Nederlandse Masters Kampioenschappen de 200 schoolslag en zij kreeg met deze uitvoering bevestiging op de goede weg te zijn. Annette was anderhalve seconde sneller dan haar inschrijftijd en deze tijd is sneller dan het Nederlandse Masters Record.

Op de 100 meter schoolslag kwam naast Tom ook Simon Schmidt aan de start. Tom was de eerste die mocht zwemmen en bij twee van de drie keerpunten kwam hij niet uit en daardoor kwam er een tegenvallende tijd op het bord. Voor Simon was er een klein persoonlijk record van een kleine tiende van een seconde. Met die tijd werd hij vierde.

Femke Golverdingen beleefde op de rugslag een tegenvallend toernooi. Nadat eerder de 200 meter niet naar wens ging, was het resultaat op de 100 meter hetzelfde. Vanaf de start kwam Femke niet in haar slag en kwam er een tegenvallende tijd op het scorebord.

De laatste persoonlijke afstand was de 50 vlinderslag en daarop kwamen Tom, Leendert en Simon aan de start. Alle drie wisten binnen de 30 seconden te finishen en Simon verbeterde zijn beste tijd met 0,01 seconden en werd derde bij de jongens junioren 4.

De afsluitende estafette, de 4×100 vrije slag, leverde geen goed resultaat op. Alle vier de jongens, Nick Lisman, Leendert, Tom en Simon, bleven enkele seconden boven hun beste tijd en daardoor viel de tijd ook tegen.

Deze laatste dag leverde dus een score op van een zilveren en twee bronzen medailles en daarmee was de totale oogst van de winter kampioenschappen nieuwe style drie zilveren en vijf bronzen medailles op en daarnaast werden er 12 persoonlijke en drie clubrecords.