Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten #BWK2017 dag 3

De één na laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) heeft diverse goede prestaties opgeleverd. De dag stond in het teken van persoonlijke starts en dit leverde een medaille en drie persoonlijke en twee clubrecords op.

De eerste afstand waar een Biesboschzwemmer aan de start verscheen was de 50 schoolslag. Zowel Tom Kruis als Simon Schmidt waren een tiende van een seconde sneller dan hun inschrijftijd. Simon eindigde met een vijfde plaats op de beste klassering van de jongens.

Vervolgens kwam de 100 vrije slag waarop Sanne en Ilse van de Pol aan de start verschenen. Dat het zussen zijn bleek wel uit de race opbouw. Beide begonnen goed, maar in de laatste 25 meter verloren ze beide veel terrein. Sanne was iets sneller dan tijdens de clubkampioenschappen, maar nog altijd anderhalve seconde langzamer dan haar beste tijd. Voor Ilse was er een verschil van twee seconden met haar inschrijftijd.

Op de 200 wisselslag liet Tom zijn veelzijdigheid zien, hij begon met een goede vlinderslag maar op de rugslag moest hij iets toegeven op de concurrentie. Via een goede schoolslag kwam hij weer terug in de wedstrijd en uiteindelijk bracht de vrije slag hem bijna nog een persoonlijk record. Voor Leendert Paans ging het niet naar wens. Hij kwam woedend terug bij de ploeg want hij vond dat zijn race nergens op sloeg. Het grootste verlies leed Leendert op de schoolslag wat zijn zwakste slag is. Op de vrije slag kwam hij nog sterk terug.

Na de pauze mocht Femke Golverdingen haar 200 rugslag zwemmen. Vorig jaar maart verraste zij met een goede tijd en zij hoopte vandaag er weer onder te blijven, maar helaas ging het vanaf het begin niet lekker. Het laatste keerpunt ging helemaal de mist in waardoor een goede eindtijd er niet meer inzat.

Op de 50 vrije slag wisten zowel Tom als Simon zich te verbeteren. Tom haalde bijna een tiende van een seconde van zijn beste tijd af, terwijl voor Simon het verschil met 0,01 seconden veel kleiner was. Het was voldoende voor het brons al was het zilver dichtbij. De eindtijd van Simon betekende opnieuw een evenaring van het clubrecord bij de junioren 4 en later.

Leedert was de laatste die aan de start verscheen en hij deed dit op de 200 vlinderslag. Het begin was lekker en Leendert hoopte dit vol te kunnen houden. Hij zwom een heel goede race en dit bracht hem bijna onder de twee minuten en 30 seconden. Zijn eindtijd was goed voor een persoonlijk en clubrecord en bij de jongens junioren 4 was het goed voor een vierde plaats.

De derde dag leverde dus een bronzen medaille, drie persoonlijke records en twee clubrecords op waardoor de oogst na drie zwemmen staat op twee zilveren en drie bronzen medailles met nog een dag te gaan.