Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecords voor Tess Vonk

Andel, 17 december 2016 – Een week na de clubkampioenschappen hebben 18 zwemmers weer een wedstrijd gezwommen in AquaAltena te Andel. De 18 zwemmers wisten 16 persoonlijke records te zwemmen en daarnaast werden er twee clubrecords genoteerd. De groep bestond uit zwemmers tussen 6 en 12 jaar. Deze wedstrijd was de tweede wedstrijd van het swimkick/minioren circuit dat dit seizoen zijn vuurdoop heeft.

Tess Vonk is dit jaar goed op dreef en wist twee clubrecords te zwemmen. Zij startte op de 50 rugslag en 100 wisselslag. Beide afstanden had ze nog nooit gezwommen en zij deed dit met verve. Op de 100 wisselslag stond er bij de meisjes onder 7 jaar nog geen record, maar op de rugslag verbeterde Tess met 11 seconden het record. Ook Andrea van Oord, Lars de Kooter en Leonard Oevermans zwommen de ‘rug’ en ‘wissel’. Zij wisten dit alle drie goed te doen met mooie tijden tot gevolg.

Rik Vink zwom zijn eerste wedstrijd sinds hij afgelopen zomer lid is geworden en verraste met een hele goede 25 meter vrije slag. Zijn zusje Hannah liet op de 50 vrije slag een verbetering noteren van ruim twaalf seconden en dus gingen beide tevreden naar huis. Ook Yara Besselink verpulverde persoonlijke record. Op de 50 ‘vrij’ haalde ze ruim 10 seconden van haar tijd en op de 50 schoolslag ging het om enkele tienden. Emma van der Spoel en Sira Visser waren de laatste die persoonlijke records te zwemmen. Emma deed dit op de 25 rug- en vrije slag en Sira was sneller op de 25 rugslag.

Voor Ramon Visser, Jurrian Verheij en Kathy Maas waren er geen persoonlijke records, maar Ramon was er dichtbij op de 25 vrije slag en Jurrian en Kathy lieten een goede 200 vrije slag zien die zij voor het eerst zwommen.

De 11 en 12 jarigen zwommen 50 rugslag en 100 wisselslag en allen wisten minimaal één persoonlijk record te noteren. Op de ‘rug’ verbeterden Celine Besselink, Chimène Huisman, Jan-Bart Verheij en Margonda Versluis hun beste tijd waarbij Chimène de grootste verbetering liet zien met bijna ver seconden. Op de 100 wisselslag verbeterden Celine, Leandra van Oord, Roméé van Rossem, Jan-Bart en Margonda hun tijden. Celine liet op dit nummer de grootste verbetering zien met bijna 17 seconden, maar de verbetering van Romée met bijna 9 seconden mocht er ook wezen.

Medio januari volgend jaar is de volgende wedstrijd van deze cyclus en opnieuw zal het wedstrijdbad in Andel het decor zijn voor het treffen met de zwemmers van Bijtelskil, Den Doorn, De Warande en ZVDO ’74.

%d bloggers liken dit: