Vijf Luxemburgse titels voor zwemfamilie Wijnja

Luxemburg, 15 en 16 oktober 2016 – In Luxemburg werden het afgelopen weekend de Luxemburg Masters Open gehouden. Paul en Annette Wijnja hebben namens de Biesboschzwemmers deelgenomen en zij kwamen op 10 afstanden aan de start. Na twee dagen zwemmen kwamen zij terug met vijf gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles. Daarnaast werden er twee clubrecords en een persoonlijk record gezwommen.

Annette was met vier titels de meest succesvolste deelnemer van de Biesboschzwemmers. Op de 50, 100 en 200 schoolslag en 50 rugslag was zij de beste in haar categorie. Op sommige nummers was het verschil met de nummer twee niet groot. Op de 100 rugslag was er voor Annette een bronzen medaille. Een jaar geleden had Annette dezelfde afstanden gezwommen en dit jaar was ze op al haar afstanden sneller. Vooral met haar tijd op de 200 schoolslag was ze tevreden.

Paul zwom voor de eerste keer in Luxemburg en hij deed het heel goed. Op de 50 vrije slag was Paul de beste in zijn categorie. Op de 50 en 100 vlinderslag was Paul de op één na beste zwemmer en op de 100 vrije slag mocht Paul naar het podium komen voor een bronzen medaille. Op de 200 vrije slag eindigde Paul op de vervelende vierde plaats. Op de 100 vrije slag verbeterde Paul zijn eigen club- en persoonlijke record op de 100 vlinderslag zette hij een clubrecord neer aangezien deze afstand nog niet eerder door een BBZ-masters in zijn categorie is gezwommen.

Voor Annette en Paul is deze wedstrijd in Luxemburg een begin van de voorbereiding op de Wereld Masters Kampioenschappen in Budapest in augustus volgend jaar. Eerst staat over drie weken de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma en dan is de locatie het 25 meter bad in Roermond.