Opgericht op 20 mei 1968
 

Richard Tiemstra debuteert op #EMK2016

Voor Richard Tiemstra was het de eerste keer dat hij meedeed aan de Europese Masters Kampioenschappen. In London komt hij niet alleen uit op de 50 rugslag, maar later op de dag ook nog op de 100 schoolslag. De schoolslag heeft hij nog nooit in een 50 meter bad gezwommen. Op de rugslag is hij al een keer binnen de 40 seconden gebleven.

Bij de heren 50+ stond Richard als 82e van de 102 zwemmers ingeschreven. Zoals de afgelopen dagen al bleek zijn er altijd zwemmers die niet op komen dagen of de limiettijd niet zwemmen en dus niet geklasseerd worden. Richard wist in zijn serie als 2e aan te tikken in een tijd van 38.00 en toen was het wachten tot de laatste van zijn categorie had gezwommen om zijn eindklassering te weten. Uiteindelijk is Richard 65e geworden van de 83 geklasseerde zwemmers. De eindtijd van Richard was goed voor een verbetering van ruim een seconde van zijn persoonlijke en clubrecord.

Later vandaag, als de planning klopt, kwart voor twee lokale tijd, mag Richard opnieuw het water induiken van het ‘inzwembad’ van het Olympische zwembad.