Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten ONMK2016lb sessie 7

De laatste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2016 lange baan (#ONMK2016lb) begonnen met de 50 vlinderslag. Na de vlinderslag sprint volgde nog de 200 schoolslag, 50 vrije slag, 100 rugslag en 4×50 vrije slag. De ploeg bestond deze middag uit Paul en Annette Wijnja, Marjo Goelema, Harry Cornet en Erik Huisman.

Op de vlinderslag sprint was Paul minder dan drie tienden langzamer dan zijn tijd in het 25 meter bad. Paul stond als 11e ingeschreven en werd uiteindelijk 10e in een veld van 21 50-plussers. In de categorie van 45+ wist Harry Cornet opnieuw een gouden medaille te winnen. Zijn tijd was goed voor een club- en Brabantsrecord. Voor het Nederlandse record kwam Harry bijna vier tienden te kort.

Bij de dames kwam ‘alleen’ Marjo aan de start en zij wist haar persoonlijke besttijd met enkele honderdsten aan te scherpen, tevens verbeterde ze ook het clubrecord op deze afstand. Marjo was eerst heel tevreden, maar ze bleek de verkeerde tijd gezien te hebben. Het feit dat ze brons mag ophalen vergoede toch wel weer het een en ander.

Op de 200 schoolslag kwam Erik als eerste aan de start. Over enkele weken zal hij in London dit nummer ook zwemmen en, om in de uitslag vermeld te worden, dan moet hij sneller zijn dan 3 minuten en 20 seconden. Erik zwom iets langzamer dan een jaar geleden, maar over enkele weken zal hij toch nog vijf seconden sneller moeten om vermeld te worden. Het pluspunt is wel dat Erik al vijf seconden sneller zwom dan hij in februari in Amersfoort deed. Harry mocht in de laatste serie starten en het is al enige tijd geleden dat hij in een 50 meter bad een 200 schoolslag had gezwommen en dus was het afwachten wat voor tijd Harry kon zwemmen. Harry begon rustig met een 37.61 en 43.45 en daarna ging het versnellen getuige de 42.81 en 42.47. De eindtijd van 2 minuten 46 seconden en een beetje was goed voor goed en een club- en Brabants record.

Bij de dames kwam Annette aan de start en zij verraste met een hele goede tijd. Annette was ruim drie seconden eerder dan dit seizoen. De tijd van Annette, net onder de 3 minuten en 5 seconden, was goed voor een tweede plaats. De indeling van Annette van 41.61, 47,78, 48.00 en afsluiten van 47.52 is een goede indicatie met haar vorm voor London.

Op de 50 vrije slag weet Paul voor het eerst binnen de 29 seconden te blijven. Gisteren als slotzwemmer van de wisselslag estafette was het ook al gelukt, maar dat telde niet. Nu is de 28.89 wel in de boeken opgenomen als persoonlijk en clubrecord.

Marjo wist bij de dames op de 50 vrije slag naar een gedeelde derde plaats te zwemmen. Over haar tijd was ze absoluut niet tevreden, namelijk meer dan een halve seconde langzamer dan haar persoonlijke record.

Annette zwom als laatste een persoonlijke afstand, namelijk de 100 rugslag. Annette haalde ruim twee seconden van haar persoonlijke en clubrecord af. De beloning was een stijging in de rangschikking van de vijfde plaats naar de vierde plaats. Net naast het podium dus.

De afsluiting was de 4×50 vrije slag estafette en na het brons op de wisselslag mochten Harry, Paul, Annette en Marjo nu een gouden medaille ophalen. Harry opende in een club- en Brabants record waarna Paul overnam met weer een tijd van binnen de 29 seconden. Annette volgde met een tijd die haar 8e tijd ooit is op de 50 vrij in een 50 meter bad en Marjo sloot af met een tijd die net iets sneller was dan haar persoonlijke race. Uiteindelijk was het verschil met nummer twee ruim vier seconden, dus het maakte niet veel uit.

De laatste middag heeft drie gouden, een zilveren en twee bronzen medailles opgeleverd en tevens ook nog vier persoonlijke, acht club- en drie Brabantse records. Hierdoor kwam de totale oogst voor dit kampioenschap op acht goud, drie zilver en zes brons en ook nog tien persoonlijke, twintig club-, tien Brabantse en drie Nederlandse records. Een mooie oogst voor drie dagen zwemmen en een goede voorbereiding voor Annette, Paul en Marjo op de Europese Masters Kampioenschappen.