Opgericht op 20 mei 1968
 

Antwerpen 2016 Dag 3

Antwerpen, 24 april 2016 – De derde en laatste dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup (#AIYSC) heeft twee top tien noteringen opgeleverd. Daarnaast werden er 14 persoonlijke records en 7 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen bij elkaar gezwommen. Sanne van de Pol wist beide keren voor de beste prestaties te zorgen.

De dag begon met de 50 rugslag en helaas was het begin voor Romée van Rossem niet hetgeen ze ervan verwacht had. Ze was te vroeg weg en dus gediskwalificeerd. Voor Julia Verhoeven begon de dag wel goed, want zij wist opnieuw een persoonlijk record te zwemmen. Femke Golverdingen had de pech dat zijn 0,01 seconde langzamer was dan haar snelste tijd uit het 50 meter bad. Tom Kruis was de enige jongen die de rugslag sprint aandurfde en hij liet zien wederom snel te zijn. Tom haalde ruim anderhalve seconde van zijn 50m bad record en was iets meer dan een halve seconde langzamer dan zijn 25m bad record.

De ochtendsessie werd door de Werkendammers afgesloten met de 100 schoolslag voor meisjes. Leandra van Oord moest als eerste en zij wist haar 25m bad record bijna te verbeteren , ze was maar een halve seconde langzamer. Voor zowel Julia als Laura Verhoeven was er een persoonlijk record. Laura haalde ruim een halve seconde van haar tijd af en voor Julia was dit ruim twee seconden. Voor Ilse van de Pol was het geen leuke dag, want het ontbrak haar aan snelheid. Sanne zwom naar een tiende plaats, maar haar tijd stemde haar niet gelukkig. Na de pauze mochten Tom en Nick Lisman op de 100 ‘school’ aan de gang. Nick zwom bijna drie seconden van zijn tijd af en voor Tom was dit ruim een seconde.

Op de 200 rugslag zwommen Femke en Julia bij elkaar in de serie en Julia wist deze strijd te winnen. Julia haalde een seconde van haar tijd af en Femke zal ‘Antwerpen’ voor de rugslag snel willen vergeten want na de 50 en 100 meter ging het op de 200 meter ook niet zoals zij wilde.

De dag werd afgesloten met de 50 vrije slag en hierop kwamen 7 meiden en 2 jongens aan de start en er werden 7 persoonlijke records en vier limieten behaald. Romée had nu meer geluk, ze was niet te vroeg weg en ze wist onder haar 25m bad record te blijven, tevens verbeterde ze haar 50m bad record met bijna drie seconden. Leandra verbeterde bijna haar 25m bad record, ze bleef op 0,01 seconden steken, maar haalde wel ruim zes tienden van haar 50m bad record. Zowel Julia als Laura wisten hun record aan te scherpen en Laura was zelfs sneller dan haar 25m bad tijd. De laatste dame die haar tijd aanscherpte was Sanne. Net als op de schoolslag sprint ging ook op de vrije slag sprint haar record er aan. Femke en Ilse konden hun tijden helaas niet aanscherpen. Tom en Nick waren de laatsten die zwommen en Nick ging naar huis met een verbetering van bijna twee seconden. Voor Tom was de winst enkele honderdsten.

De 2016-editie heeft geen medailles opgeleverd, maar wel veel persoonlijke records en diverse limieten voor de ‘Brabantse’. Vanaf heden zal er in Werkina getraind gaan worden als voorbereiding op dit toernooi en wie weet dat er dan weer vele records gaan sneuvelen.