Opgericht op 20 mei 1968
 

Antwerpen 2016 Dag 2

Antwerpen, 23 april 2016 – Voor de 9e keer nemen de Biesboschzwemmers deel aan de Antwerp International Youth Swimming Cup, die dit jaar voor de 25e keer georganiseerd wordt. De tweede dag van deze wedstrijd leverde voor de Werkendammers 4 top tien noteringen, 13 persoonlijke records en 17 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen op.

Tom Kruis en Sanne van de Pol wisten zich bij de beste tien in hun categorie te zwemmen. Sanne was op de 50 schoolslag heel dicht bij een medaille met een vierde plaats in een persoonlijk record. Op de 100 vrije slag en 200 schoolslag was Sanne achtste. Voor Tom was er ook een achtste plaats, maar dan op de 200 wisselslag.

Op de 100 ‘vrij’ wist Redine van Breugel als enige haar persoonlijk record aan te scherpen en tevens was dit een limiet voor de ‘Brabantse’. Dit was ook voor Sanne het geval. Voor Ilse van de Pol, Larissa Huisman en Rebecca Schmidt behoorde dit niet tot de resultaten. Ilse en Larissa hadden de pech niet fit te zijn en Rebecca heeft de afgelopen tijd weinig getraind. Bij de jongens wisten Tom, Leendert Paans en Simon Schmidt hun 50 meter bad tijd aan te scherpen en tevens waren zijn sneller dan hun limiet voor de ‘Brabantse’. Tom wist voor het eerst in een 50 meter bad binnen de minuut te blijven.

Op de 200 schoolslag liet Sanne een keurige indeling zien die dus resulteerde in een 8e plaats. Normaal gaat Sanne snel weg en ziet dan wel waar het schip strand. Nu begon ze rustiger en was er weinig verval in de drie laatste 50 meters. Julia Verhoeven wist haar persoonlijke record met ruim zes seconden aan te scherpen en ook zij kon een goede indeling laten zien.

Op de 200 wisselslag waren Tom en Simon sneller dan ooit in een 50 meter bad en waren zijn ook sneller dan de limiettijd voor de Brabantse Kampioenschappen. Dit laatste was ook voor Leendert weggelegd, maar helaas geen tijdsverbetering. Dit laatste is niet apart aangezien hij de afgelopen week op werkweek is geweest. Tom was bijna sneller dan zijn tijd uit het 25 meter bad.

De laatste start voor de middag was voor Femke Golverdingen op de 100 rugslag. Enkele weken geleden in Oosterhout bleef ze net boven de limiet en nu was het doel om wel de limiet te halen. Echter vanaf het begin ging het niet lekker en dit resulteerde in een teleurstellende tijd.

De 50 schoolslag was de eerste afstand na de pauze en daarop kwamen zes zwemmers aan de start. Bij de meisjes wist Sanne dus vierde te worden in een nieuw persoonlijk record en tevens een limiet voor de ‘Brabantse’. Julia was ook sneller dan ooit, zij haalde 0,01 seconden van haar tijd af. Dit was het verschil dat ook Laura Verhoeven met haar persoonlijke record had, alleen dan in haar nadeel. Dus net boven haar tijd. Ilse was de laatste zwemster die op de schoolslag sprint het water in dook en zij was bijna een seconde langzamer dan haar snelste tijd. Bij de jongens was Tom iets langzamer dan zijn persoonlijke record, maar wel goed voor een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Simon was ook sneller dan de limiet, maar werd gediskwalificeerd. Hij staat wel in de uitslag met zijn eindtijd.

Op de vlinderslag was Redine niet de meest gelukkige zwemster. Zij dook het water in en daarbij schoot haar brilletje omlaag. Ze opende hierdoor veel te snel, maar haar eindtijd was maar twee seconden langzamer dan haar tijd uit het korte bad. Julia ging de eerste 50 meter heel goed, maar in de tweede deel van haar race schoot het verkeerd in haar rug waardoor een goede tijd niet meer mogelijk was. Leendert zwom bijna een persoonlijk record, hij bleef op 0,20 seconden van zijn tijd steken en Simon bleef verder verwijdert, maar was wel sneller dan de tijd die hij verwachtte te zwemmen.

De dag werd afgesloten met de 200 vrije slag. Hier werden door alle jongens persoonlijke records en limieten gezwommen. Bij de dames was alleen Larissa sneller dan haar tijd uit het 50 meter bad. Sanne liet net als op de 200 ‘school’ een goede indeling zien, ze durfde het eerste deel van haar race zich in te houden. Hadden Larissa en Redine naast elkaar gezwommen dan had er misschien wel een snellere tijd uitgerold, maar nu waren ze praktisch gelijk aan elkaar. Ilse en Rebecca waren blij dat ze de race hadden weten te voltooien en waren tevreden gezien hun omstandigheden. Simon kwam bij de jongens als eerste aan de start en hij was bijna twee seconden sneller dan zijn 50 meter bad tijd. Leendert en Tom zwommen bij elkaar in de serie en Tom wist deze onderlinge wedstrijd te winnen. Tom haalde enkele honderdsten van zijn tijd af en Leendert was bijna een seconde sneller dan zijn snelste tijd ooit.

Morgen staat er weer een dag in het Olympische zwembad van Antwerpen op het programma. Leandra van Oord en Romée van Rossem zullen dan debuteren tijdens deze wedstrijd en voor Nick Lisman is het de eerste en enige dag dat hij zwemt. Daarnaast komen ook nog Sanne, Femke, Ilse, Julia, Laura en Tom aan de start.

%d bloggers liken dit: