Opgericht op 20 mei 1968
 

Nederlands Record voor Marjo Goelema

Oosterhout, 10 april 2016 – In recreatieoord De Warande werd de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2016 gehouden. Deze wedstrijd werd gehouden in het 50 meter bad en namens de masters van de Biesboschzwemmers kwamen 18 zwemmers aan de start. Er waren er twee meer ingeschreven, maar zij konden helaas niet meedoen wegens een blessure en ziekte. De achttien zwemmers wisten 8 persoonlijke, 13 clubrecords, 2 Brabantse en een Nederlands Masters Record te zwemmen. Marjo Goelema was met een persoonlijk, 2 clubrecords, 2 Brabantse en een Nederlands Record de grootverdiener.

Marjo kwam aan de start van de 50 school- en vrije slag, daarnaast ook nog in een estafette en ook daarin was ze van waarde. Op de 50 ‘school’, haar favoriete nummer, was ze 0,02 seconden sneller dan elf maanden geleden tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Hiermee verbeterde ze haar eigen club-, Brabants en Nederlandse Record. Op de 50 vrije slag wist Marjo haar beste tijd uit het 50 meter bad ruimschoots te verbeteren. Marjo haalde acht tienden van haar tijd af en kwam hiermee dichterbij de grens van 29 seconden. Ook dit is goed voor een club- en Brabants Record.

Van de elf andere clubrecords kwamen acht op persoonlijke naam van Bastiaan Baggerman op de 50 vlinderslag, Sabrina Boekhout op de 100 vlinderslag met een tijdsverbetering van zes seconden, Arjon de Bok op de 50 rugslag, Dian van Pelt op de 50 schoolslag, Mark Visser ook op de 50 vlinderslag, Paul Wijnja op de 50 en 100 vrije slag en Annette Wijnja op de 100 rugslag. Daarnaast waren de drie estafetteploegen ook goed voor een clubrecord. De 4×100 wisselslag ploeg bestaande uit Jovanca van Dalen, Erik Huisman, Marjo en Paul vinden hun namen nu in de boeken op dit nummer. Op de 4×50 vlinderslag waren twee clubrecords te noteren. De herenploeg was de allersnelste van de middag en hiervoor waren Bastiaan, Paul, Arjon en Mark verantwoordelijk en dus ook een nieuw clubrecord. Het laatste record werd opnieuw door een gemengde ploeg gezwommen. Willem Boljé, Bianca den Besten, Sabrina en Pieter Vink wisten dit voor elkaar te krijgen.

Behalve de club-, Brabantse en Nederlandse records waren er ook persoonlijke records. Bastiaan verbeterde zichzelf op de 50 vlinderslag, Bianca op de 50 schoolslag, Erik Huisman op de 50 schoolslag en J.P. van Rossem op de 50 rugslag en 100 vrije slag.

De overige deelnemers wisten geen persoonlijke records te zwemmen of zwommen afstanden voor de eerste keer. Dit waren Rob den Besten, Jovanca van Dalen, Annerieke Haag, Arjan Kamp, Pieter Vink en Ingmar Visser. Zij deden dit in de meeste gevallen in vergelijking met hun tijden uit het 25 meter bad heel goed.

Begin mei zullen diverse zwemmers aan de start verschijnen van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Eindhoven en drie weken daarna staan de Europese Kampioenschappen voor de Masters op de planning in London waar een grote groep aan de start zal verschijnen.