Opgericht op 20 mei 1968
 

Nuttige voorbereidingswedstrijd masters Biesboschzwemmers

Amersfoort, 20 maart 2016 – In Amersfoort hebben Erik Huisman en Annette Wijnja deelgenomen aan een masterswedstrijd van het Zuyderzee Masters Circuit. Beiden kwamen uit op de 200 schoolslag, Erik daarnaast op de 100 vrije slag en Annette op de schoolslag sprint. Beiden konden naar huis gaan met het nodige huiswerk.

Annette wist haar 200 schoolslag iets sneller af te leggen dan in oktober 2015 in Luxemburg. De opening na 100 meter was iets sneller dan in Luxemburg en het vervolg ging in ongeveer dezelfde tijd waardoor er een iets snellere eindtijd op het scorebord verscheen. Later op de schoolslag sprint kwam ze net te kort om binnen de 40 seconden te finishen. Dit was wel ruim een halve seconde sneller dan eerder in het 50 meter bad te Luxemburg. Beide tijden zijn nog steeds ruim binnen de limiet voor ‘London 2016’ en dus is er geen reden tot paniek.

Voor Erik is er meer werk aan de winkel. Hij start in London op de 200 schoolslag en 100 vrije slag en dit programma zwom hij ook in Amersfoort. Erik begon waarschijnlijk iets te rustig waardoor hij ruim boven zijn inschrijftijd finishte. Het persoonlijk record van Erik uit het 50 meter bad ligt al boven de limiet dus de komende weken zal hij hard aan de bak moeten op de langste schoolslag afstand. Op de 100 vrije slag bleef Erik net boven de limiet steken, een betere start, keerpunt of finish en hij zit onder de limiettijd en hij wordt dan vermeld in de uitslag.

De tweede zondag in april staat er opnieuw een masterswedstrijd in een 50 meter bad op de planning. In Oosterhout duiken dan de diverse masters het water in om te verder te slijpen aan de vorm richting de Nederlandse en Europese Masters Kampioenschappen in mei van dit jaar.