Opgericht op 20 mei 1968
 

Tien records voor acht jonge Biesboschzwemmers

Roosendaal, 8 november 2015 – Tijdens een limietwedstrijd met daarop alleen sprint afstanden hebben acht Biesboschzwemmers een goede indruk achter gelaten. Alle deelnemers wisten minimaal één record te zwemmen. Daarnaast waren tien tijden goed voor een startbewijs voor de regio sprint kampioenschappen aan het einde van deze maand in Eindhoven.

Rens Lisman was de jongste deelnemer van de Werkendammers en deed voor het eerst mee aan een wedstrijd buiten de recreanten vierkamp en hij wist op de 50 meter schoolslag zijn inschrijftijd met bijna zeven seconden aan te scherpen. Zijn broer, Nick, vond dat hij niet achter kon blijven. Op de 100 wisselslag haalde Nick bijna tien seconden van zijn tijd af. Later op de 50 ‘vrij’ was Nick opnieuw sneller dan ooit. Hij haalde 0,14 seconden van zijn tijd af.

Ilse van de Pol en Julia Verhoeven gingen allebei met een grote glimlach naar huis. Julia wist op de 50 schoolslag ‘eindelijk’ onder de limiet te blijven. Haar inschrijftijd was 0,01 seconden boven de limiettijd, maar nu wist Julia 1,22 seconden onder die tijd te blijven. Ilse kwam 0,1 seconden te kort tot vandaag, maar vanmiddag bleef ze 0,05 seconden onder limiet en dus mag zij op dit nummer naar Eindhoven.

Tom Kruis en Simon Schmidt wisten beide drie keer onder de limiet te zwemmen, maar beide zwommen maar op één nummer een nieuw record. Zij deden die naast elkaar op de 50 vrije slag. Simon haalde een kwart seconde van zijn tijd af, terwijl Tom dit met 0,79 seconden deed.

Femke Golverdingen en Laura Verhoeven waren de laatste deelnemers deze middag. Femke baalde flink van haar race op de 50 ‘school’, maar liet op de 50 ‘vrij’ iedereen verbaasd staan. Ze zwom bijna anderhalve seconde van haar tijd af in een mooie techniek. Voor Laura waren er twee nieuwe toptijden. Eerst wist ze zich te verbeteren op de 50 schoolslag met 0,15 seconden en later op de 100 wisselslag ging er bijna vier seconden van haar tijd af.

De eerst volgende wedstrijd voor deze groep, aangevuld met ongeveer 25 zwemmers, is de competitie in Papendrecht. Daar zal een goed resultaat neergezet moeten worden om te voorkomen dat er een vijfde wedstrijd gezwommen moet worden om in de C-klasse te blijven. Eind november zullen dan ongeveer 15 zwemmers in Eindhoven deelnemen aan de Regio Sprint Kampioenschappen.