Opgericht op 20 mei 1968
 

Persoonlijke records voor minioren Biesboschzwemmers

Waalwijk, 11 oktober 2015 – In Waalwijk stond de eerste van vijf miniorenwedstrijden op het programma voor de Biesboschzwemmers. De Werkendammers werden vertegenwoordigd door Chimène Huisman, Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg. Na een wedstrijd van ruim 3 uur gingen zij met zes persoonlijke records naar huis.

Chimène was de oudste zwemster van de Werkendammers en mocht starten op de 200 meter rug- en schoolslag. Beide afstanden zwom ze voor de eerste keer. Op de 200 rugslag ging het eerste keerpunt nog wat onwennig, maar daarna was er het vertrouwen en volgde zes goede keerpunten. Ze wist in een goed opgebouwde race naar een mooie eindtijd te zwemmen. Haar tijd halverwege was zelfs ruim vier seconden sneller dan ze ooit is geweest. Later op de 200 schoolslag liet Chimène opnieuw een goede indeling zien.

Romée en Marieke waren ingeschreven voor de 100 school-, vrije en rugslag. Ze begonnen met de schoolslag en helaas voor Romée had ze volgens de jury bij een keerpunt of de finish niet met twee handen tegelijk de muur aangetikt waardoor haar tijd niet genoteerd werd. Marieke deed wel alles goed en tikte nipt (0,13 seconden) boven haar persoonlijke toptijd aan. Na de schoolslag kwamen de meiden aan de start van de ‘vrij’. Beide wisten hun tijden aan te scherpen. Romée haalde bijna zes seconden van haar tijd af en Marieke bleef met bijna twee seconden daar niet achter. Aan het einde van de lange middag stond de rugslag gepland. Voor zowel Romée als Marieke was dit de eerste keer dat ze drie mochten zwemmen en dit was te merken qua vermoeidheid. Marieke had de nodige moeite met de keerpunten waardoor een persoonlijk record er niet meer inzat. Romée begon voorzichtig, misschien wel te voorzichtig, maar ze wist haar record met bijna drie seconden aan te scherpen. Met name de laatste 25 meter en haar finish waren goed.

De volgende wedstrijd is halverwege december en dan zullen deze dames opnieuw het water in duiken en proberen hun tijden te verbeteren. Voor die tijd staan er echter nog diverse andere wedstrijden op de kalender waar de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen.