Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja en Leendert Paans winnen in open water

Oirschot/Oosterhout, 29 en 30 augustus 2014 – Het laatste weekend van augustus stond voor een groep van 15 zwemmers in het teken van het zwemmen in het Wilhelminakanaal in Oirschot en Oosterhout. In Oirschot kwamen 12 zwemmers aan de start en in Oosterhout waren dit er drie meer. Annette Wijnja en Leendert Paans wisten in Oosterhout hun wedstrijd te winnen.

Er werden op zaterdag in Oirschot geen prijzen gewonnen, maar er werden daar goede klasseringen behaald. Sabrina Boekhout wist op de 1000 meter vrije slag bij de masters dames tussen 30 en 34 jaar op een tweede plaats te eindigen. Diezelfde klassering was er voor Erik Huisman en Ingmar Visser op de 1000 meter schoolslag Erik deed dit bij de masters heren tussen 40 en 44 jaar en Ingmar bij de 30-plussers. Verder waren er voor Bastiaan Baggerman en Leendert Paans ook nog klasseringen bij de beste vijf. Bastiaan behaalde deze op de 1000 meter vrije slag bij de heren masters tussen 40 en 44 jaar en Leendert Paans was bij de jongens onder 13 jaar vierde op de 1000 meter vrije slag.

Een dag later in Oosterhout wist Annette Wijnja bij de masters dames 45-plus te verrassen met de winst. Dit is voor haar een goede opsteker in haar herstel na haar schouderoperatie. Haar tijd was zelfs sneller dan die van Sabrina Boekhout, die vijfde werd bij de masters 30-plus. Verder wisten Bastiaan Baggerman, Bianca den Besten en Ingmar Visser ook vijfde te worden bij de masters op de 1000 ‘vrij’ in hun categorie. Op de schoolslag bij de masters werd Ingmar tweede en Erik Huisman werd als derde geklasseerd in hun categorieën.

Leendert Paans, Tom Kruis, Nick Lisman, Julia Verhoeven, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen zwemmen op de meeste open water wedstrijden mee en meestal in ieder geval de 1000 meter ‘vrij’. Leendert en Tom waren in Oosterhout een stuk sneller dan in Oirschot en Leendert werd beloond met een eerste plaats. Nick heeft alleen in Oirschot gezwommen en deed dit met een goede tijd. De drie dames waren net als de Tom en Leendert ook in Oosterhout sneller, maar de verschillen waren minder groot dan bij Leendert en Tom. De jongens waren ruim een minuut sneller, terwijl de meisjes een seconden tot een 15 seconden sneller waren.

Chimène Huisman presteerde in Oosterhout ook top, door maar liefst bijna anderhalve minuut sneller te zwemmen dan een dag eerder.

Voor Larissa Huisman, Sanne van de Pol en Rebecca Schmidt stond er in Oosterhout 1500 meter vrije slag op het programma. Alle drie hadden deze afstand nog nooit gezwommen, maar hun tijden waren verrassend snel en alle drie konden tevreden naar huis gaan.

In het eerste weekend van september gaan er opnieuw zwemmers meedoen aan een open water wedstrijd. In Vianen en Vugt zullen de Werkendammers het water induiken, waarbij de deelname aan de wedstrijd in Vugt met een grote groep zal gebeuren. Op zaterdag 12 september zal in Sleeuwijk het seizoen worden afgesloten met de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie. Ook niet-wedstrijdzwemmers kunnen daar deelnemen aan een prestatietocht. Meer informatie http://www.bowr.nl