Opgericht op 20 mei 1968
 

Vlinderclubrecord Leendert Paans

Dordrecht, 20 juni 2014 – Een groep van 5 jongens en 5 meisjes hebben in Dordrecht deelgenomen aan het KNZB Slottoernooi. Er werd een klassement bijgehouden per competitie klasse. Helaas werden de Biesboschzwemmers geen kampioen in hun klasse, maar daar was de pret niet minder om. Met 16 persoonlijke records en een clubrecord was het toch een geslaagde dag.

Leendert Paans mocht als eerste namens de Werkendammers startten en deed dit net zoals hij een week eerder geëindigd was, heel sterk. Op de 200 vlinderslag haalde hij ruim 9 seconden van zijn 50 meter bad tijd af en tevens was hij ook nog bijna drie seconden sneller dan zijn tijd uit het 25 meter bad. Daarnaast is deze tijd ook nog goed voor een clubrecord op dit zware nummer. Later wist Leendert ook op de 50 meter zijn persoonlijke tijd nog eens aan te scherpen.

Bij de jongens wisten Tom Kruis en Nick Lisman ook persoonlijke records te zwemmen. Tom verbeterde zich op de 200 meter schoolslag en was op de 50 en 100 meter van deze slag ook goed bezig, maar hij kwam in beide gevallen net tekort voor een verbetering. Voor Nick waren er op de 50 ‘vrij’ en 100 schoolslag grote verbeteringen. Op de vrij ging er ruim vier seconden van zijn tijd en de ‘school’ ging het om ruim 9 seconden. Voor Simon Schmidt en Jan-Pieter de Raad waren er geen tijdsverbeteringen. In het geval van Jan-Pieter had dit te maken met het feit dat hij nog nooit in een 50 meter bad heeft gezwommen. Op de 50 en 100 vrije slag wist hij wel dicht bij zijn beste tijden uit het 25 meter bad te finishen. Simon was op de 50 ‘vrij’ en vlinderslag het beste op dreef.

Bij de meisjes wisten Larissa Huisman, Julia en Laura Verhoeven allen twee keer een record te verbeteren. Larissa was op zowel de 100 meter als de 200 meter vrije slag sneller dan ooit. Op de 200 meter zelfs sneller dan in het 25 meter bad. Julia verbeterde zich weer op de 100 vlinderslag en nu met ruim 2 seconden. Later wist ze op de 200 schoolslag zich ook nog met ruim 8 seconden te verbeteren. Laura verbeterde zicht tot twee keer toe op de 50 meter schoolslag. Eerst deed ze dit halverwege de 100 meter en later op de sprint. Sanne en Ilse van de Pol wisten beide op de 50 vrije slag hun beste prestatie neer te zetten. Op de andere nummers waren de verschillen met hun beste tijden een stuk groter.

Met deze wedstrijd kwam er voor de Biesboschzwemmers een einde aan het seizoen 2014-2015. Er zal nog enkele weken getraind worden in Openluch zwembad Werkina, totdat er vier weken gerust gaat worden. Een gedeelte van de zwemmers gaat echter het open water in om daar de conditie op peil te houden en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

%d bloggers liken dit: