Opgericht op 20 mei 1968
 

Twee Nederlandse titels voor Marjo Goelema

Eindhoven, 8 en 9 mei 2015 – In Eindhoven werden het afgelopen weekend de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2015 lange baan gehouden. In het 50 meter wedstrijdbad wist Marjo Goelema twee titels te veroveren. Behalve Marjo kwamen ook Erik Huisman en Richard Tiemstra persoonlijk aan de start. Annette Wijnja zwom samen met de drie eerder genoemde zwemmers mee in de wisselslag estafette.

Marjo had zich in laten schrijven op de 50 en 100 meter schoolslag. Haar doel was de Nederlandse records te verbeteren in de categorie 45 tot 49 jaar en daarin is zijn ruimschoots geslaagd. Op de beide nummers haalde ze ruim twee seconden van de records af. Behalve de Nederlandse records verbeterde Marjo ook de bestaande kampioenschapsrecords, Brabantse Masters records en de clubrecords.

Erik zwom in Eindhoven de 50 en 200 meter schoolslag en de 100 vrije slag. Op de laatste twee nummers wist hij zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de 200 ‘school’ haalde Erik drie seconden van zijn tijd af, terwijl op de ‘vrij’ Erik een halve seconde sneller was dan ooit.

Richard is sinds dit jaar lid van de Werkendamse zwemclub en had daarvoor ruim dertig jaar niet meer in wedstrijdverband gezwommen. Richard startte op de 50 rug- en schoolslag en de 100 vrije slag en deed dit heel verdienstelijk. Op de rugslag was Richard maar nipt langzamer dan zijn inschrijftijd. Op de 100 vrije slag was Richard bijna vijf seconden sneller dan zijn inschrijftijd en wist hij halverwege het clubrecord bij de heren tussen 50 en 54 jaar te verbeteren. Op de schoolslag sprint zwom Richard opnieuw sneller dan zijn inschrijftijd en ook nu moest het clubrecord er aan geloven.

Aan het einde van de dag kwamen Annette, Erik, Richard en Marjo aan de start van de 4 x 50 meter wisselslag estafette. Ze wisten uiteindelijk vijfde te worden op een halve seconde van de nummer vier. Annette beleefde daar haar terugkeer op een wedstrijd sinds haar schouderoperatie ongeveer vier maanden geleden. Ze konden alle vier tevreden zijn over de gezwommen tijden in de estafette.

Voor de masters is hiermee het zwembad seizoen ten einde en zal eind september de eerst volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel het begin van het nieuwe seizoen zijn. In januari van 2016 zijn de volgende Nederlandse Masters Kampioenschappen. De reistijd is dan kort, want de locatie is het zwembad in Papendrecht dat in november van 2014 geopend is.