Opgericht op 20 mei 1968
 

Zeven records voor BBZ-masters

Nijmegen, 12 april 2015 – De derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel bracht de Werkendamse 20-plussers naar het Erica Terpstrazwembad in Nijmegen. De 11 zwemmers waren goed voor 14 persoonlijke records en 7 clubrecords bij de masters. De records werden met name gerealiseerd door de ‘nieuwe’ masters. Een pluspunt voor de ontwikkeling van de zwemmers is het feit dat er op maandag samen met Den Doorn getraind wordt in Andel.

Arjan Kamp, Jantine Paans en J.P. van Rossem doen dit jaar voor het eerst mee aan masters wedstrijden en na de wedstrijd in Andel waren ze ook nu van de partij. Arjan wist zijn tijd op de 25 schoolslag met ruim een seconde aan te scherpen. Jantine evenaarde dit ook op de schoolslag en wist op de vrije slag ook nog 0,02 seconden van haar tijd te halen. J.P. was op de 25 ‘vrij’ ruim een halve seconde sneller en op de 25 meter schoolslag ging er ook nog ruim een seconde van zijn oude toptijd af. J.P. had zich ook ingeschreven op de 100 meter vrije slag en zij van tevoren tevreden te zijn met een tijd binnen de anderhalve minuut. Uiteindelijk wist hij ruim 14 seconden binnen de 90 seconden te blijven. Deze tijd was tevens goed voor een clubrecord, net als zijn tijd op de 25 meter ‘vrij’. Een keurige prestatie. Alle drie deze masters gingen ook de 25 vlinderslag aan en deden dit heel goed.

Bianca en Rob den Besten zwemmen al iets langer masterswedstrijden en het bad in Nijmegen was hen gunstig gezind. Bianca verbeterde zich op de 25 vlinder-, school- en vrije slag en voor Rob gingen zijn tijden op de ‘school’ en ‘vrij’ eraan. Hij verbeterde daarmee zijn eigen clubrecords. Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout en Ingmar Visser wisten ook clubrecords te verbeteren. Bastiaan deed dit op de 25 meter schoolslag, één van zijn minst favoriete slagen. Sabrina was exact 0,01 seconde sneller dan in februari 2014 op de 100 meter vrije slag en Ingmar verbeterde met meer dan drie tienden zijn clubrecord op de 25 meter vlinderslag.

Voor Marianne van Berchum en Erik Huisman waren er persoonlijke records. Marianne verbeterde zich op de 25 ‘school’ met ruim een halve seconde. Erik verbeterde zich op dezelfde afstand, maar bij hem ging het om de kleinst mogelijk verbetering, namelijk 0,01 seconde. Op de 50 ‘vrij’ haalde Erik bijna vier tienden van een seconde van zijn tijd af.

Mark Visser wist dan geen records te zwemmen, maar hij bleef op de 100 vrije slag wel binnen de 60 seconden en op de 25 schoolslag bleef hij maar 0,05 seconden boven zijn persoonlijke record.

De wedstrijd in Nijmegen was, zoals eerder gezegd, de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in 2015. De komende maanden ligt deze cyclus stil en wordt er pas een vervolg aangegeven in september. Daarna volgen nog wedstrijd in november en december. Voor de zomerstop zullen een aantal masters nog aan de start verschijnen van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Eindhoven. Deze kampioenschappen vinden plaats in het weekend van moederdag.