Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie clubrecords voor Biesboschzwemmers

Papendrecht, 7 maart 2015 – De laatste wedstrijd van de zwemcompetitie bracht 32 zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Papendrecht. De Werkendammers wisten drie clubrecords, 25 persoonlijke records en 23 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen te halen. Voor de competitie is de verenigingsscore van belang en deze was bijna 100 seconden langzamer dan vorig jaar, maar dit was ingecalculeerd doordat er diverse zwemmers door blessures of ziekte afwezig waren. Een klassering bij de bovenste 15 van de 30 ploegen moet mogelijk zijn.

Leendert Paans was deze middag de grote man bij de Biesboschzwemmers. Hij mocht als startzwemmer van start bij de heren 4 x 200 meter vrije slag. Hij opende heel sterk en wist dit vol te houden. Zijn eindtijd van 2 minuten en 12 seconden was een verbetering van het clubrecord bij de jongens onder 13 jaar met vier seconden. Dit record stond al bijna 10 jaar! Later op de middag ging er opnieuw een clubrecord aan door toedoen van Leendert. Op de 100 ‘vrij’ wist hij de magische grens van één minuut te slechten en verbeterde met enkele tienden het clubrecord bij de jongens onder 13 jaar van Simon Schmidt. Op de 200 rugslag verbeterde Leendert zijn persoonlijke record met bijna 6 seconden maar deze keer was er geen clubrecord.

Het laatste clubrecord dat verbeterd werd was op de 4 x 100 meter wisselslag meisjes onder 13 jaar. Deze afstand was pas aan het einde van de middag, anders was er waarschijnlijk meer dan twee seconden van het record gehaald. Femke Golverdingen, Rebecca Branderhorst, Julia Verhoeven en Ilse van de Pol waren voor dit record verantwoordelijk. Femke verbeterde als startzwemster haar tijd op de 100 rugslag en had al een nieuw persoonlijk record gezwommen op de 200 ‘vrij’. Rebecca liet deze middag een goede indeling zien op dezelfde 200 meter vrije slag en net als voor Femke waren er persoonlijke records voor Julia en Ilse op de 200 ‘vrij’.

Voor de jongste zwemmers stond er 100 vrije slag en 50 vlinderslag op het programma. Voor de meeste was dit de eerste keer en er verschenen hele snelle tijden op de klokken. Lianne de Raad was de snelste van de Werkendammers op de 50 vlinderslag bij meisjes. De jongens moesten als eerste 100 vrije slag en daar zwom Jan-Bart Verheij een persoonlijk record van 21 seconden. Op de vrije slag bij de meisjes haalde Maud de Visser 2 seconden van haar tijd en achter haar verraste het tweeling zusje van Lianne, Hannelie, met een hele snelle tijd. Op de 50 ‘vlinder’ was er voor Jan-Bart opnieuw een goede tijd.

Bij de dames en heren stond er 200 vlinderslag, 200 wisselslag, 100 rugslag en 50 vrije slag op het programma. Marcha Admiraal en Erik Drewes zwommen bij de dames en heren alle afstanden en zij deden dit heel goed. Bij de dames waren Marjo Goelema en Marjolein ook nog belangrijk voor de punten, terwijl Mark Visser bij de heren op de 200 wisselslag en 50 vrije slag voor de punten zorgde.

Redine van Breugel, Jade Groeneveld, Chimène en Larissa Huisman, Xander Korsman, Nick Lisman, Chantal Paans, Sanne van de Pol, Anne-Lize en Jan-Pieter de Raad, Romée van Rossem en Simon Schmidt wisten één of meerdere persoonlijke records te zwemmen.

Over een week komen de zwemmers opnieuw aan de start. De inzet is dan de BiesBosch Trofee, waar om gestreden gaat worden door De Warande, PSV, WZV en Zwemlust-Den Hommel. De BiesBsoch Trofee wordt georganiseerd door de Biesboschzwemmers in Andel. Een dag later komen 15 zwemmers van 20 jaar en ouder aan de start in Andel van een masterswedstrijd die door Den Doorn georganiseerd wordt.