Opgericht op 20 mei 1968
 

Laatste dag NJJK2015kb

Op de laatste dag van de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen 2015 kb (#NJJK2015kb) in Amsterdam stond voor Leendert Paans en Simon Schmidt tijdens de ochtend sessie de 100 vrije slag op het programma. Voor Leendert werd het een succes, terwijl Simon een deceptie te verwerken kreeg.

Leendert startte in serie 2 van de 7 op baan en opende op zijn eigen wijze, namelijk als één van de langzamere. Aan het einde van het programma bleken er maar drie langzamer gestart te zijn. Zijn tweede 50 meter wist hij het verschil goed te maken en zwom hij bijna een halve seconde sneller dan zijn inschrijftijd. Deze 100 vrij was een stuk beter dan tijdens de Brabantse Winter eerder dit jaar.

Twee series later mocht Simon in dezelfde baan starten. Er was afgesproken niet te snel te vertrekken, zodat Simon de tweede 50 meter nog iets over zou hebben. De opening van Simon was met 29.57 achteraf gezien misschien wel te voorzichtig, want in de tweede 50 meter wist hij het verschil met de concurrenten niet meer te overbruggen en eindigde zijn race in een deceptie.

De 200 wisselslag begon voor Leendert heel sterk, maar daarna was de koek op. Met een aanvaring met de lijn op de rugslag en een schoolslag die niet lekker ging was de energie voor de vrije slag op. Zijn tijd van 2 minuten 33 seconden en een beetje stemde dan ook niet tevreden. Tevreden was Leendert over zijn 50 en 100 vrije slag.