Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing NMK korte baan 2015

In Heerenveen komt de één na kleinste delegatie van de Biesboschzwemmers aan de start van een Nederlands Masters Kampioenschap korte baan. Alleen in 2006 was de afvaardiging met één deelnemer kleiner dan de twee zwemmers die het komende weekend gaan deelnemen. Marjo Goelema en Erik Huisman zullen de Werkendammers vertegenwoordigen. Marjo komt 5 keer aan de start en Erik is verzekerd van één start met mogelijk nog een tweede start. Marjo zal samen met zwemmers van Den Doorn in de buurt van Heerenveen verblijven en Erik gaat op zaterdag ‘even’ op en neer.

Vrijdag 23 januari 2015 middagsessie
Inzwemmen: 13.00 uur
Wedstrijd: 14.00 uur

5. 50 vlinderslag dames http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_5.pdf
Op de 50 vlinderslag staat Marjo als 31e ingeschreven van alle deelneemsters, maar bij de dames tussen 45 en 49 jaar staat Marjo op een 3e plaats met haar tijd van de afgelopen Winter Club Kampioenschappen. Haar inschrijftijd is sneller dan het huidige club en Brabantse Masters Record.

9. 100 schoolslag dames http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_9.pdf
Op de 100 schoolslag staat Marjo ‘natuurlijk’ als snelste deelneemster van de 45-plussers ingeschreven. In het 8-banen bad te Heerenveen mag ze als nummer drie van de één na snelste serie te water. Het belooft een leuke serie te worden met 8 dames binnen 1,5 seconde van elkaar ingeschreven. Als Marjo iets sneller zwemt dan haar inschrijftijd dan verbeterd ze in één keer drie records, namelijk club,- Brabants en Nederlands Masters Record.

Zaterdag 24 januari 2015
Inzwemmen: 8.00 uur
Wedstrijd: 9.00 uur

20. 200m schoolslag heren http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_20.pdf
Voor Erik is het nog even afwachten of hij op de 200 schoolslag bij de heren mag starten. Erik staat op dit moment op een 5e plaats op de reserve lijst en de kans lijkt klein dat hier nog veel verandering in gaat komen. Bij de heren tussen 40 en 44 jaar staat hij als 5e ingeschreven.

21. 200m schoolslag dames http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_21.pdf
Voor Marjo staat ook de ‘vervelende’ 200 meter schoolslag op het programma. Na de competitie wedstrijd zal zij eerder meer twijfels dan minder twijfels gekregen hebben. Met haar tijd van een jaar geleden is ze de snelste dame in haar categorie en de nummer 16 all-in. Als Marjo sneller zwemt dan Annette een jaar geleden dan is zij recordhoudster van de Biesboschzwemmers, Brabant en Nederland op dit nummer in hun categorie.

Zaterdag 24 januari 2015
Inzwemmen: 13.00 uur
Wedstrijd: 14.00 uur

29. 100m vrije slag dames http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_29.pdf
De middag begint voor Marjo met deelname aan de 100m ‘vrij’, waarop zij als nummer drie van haar categorie is ingeschreven. Misschien zit er nog wel een verrassing in en dat ze een plaatsje kan stijgen. Als ze haar inschrijftijd verbeterd komt er een nieuwe tijd te staan in de boeken van de Biesboschzwemmers en Brabant bij de dames 45+.

30. 50m schoolslag heren http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_30.pdf
Direct na de 100m vrije slag mag Erik te water voor de schoolslag sprint. Hij staat in zijn categorie als nummer 7 ingeschreven en Erik zal zeker binnen 40 seconden terug willen zijn bij het startblok. Voor de records hoeft Erik het niet te doen, aangezien deze tijden minimaal 10 seconden sneller staan dan zijn inschrijftijd.

31. 50m schoolslag dames http://livetiming.knzb.nl/onmk15kb/EntryList_31.pdf
Marjo zal waarschijnlijk wel naar de records kijken, aangezien het haar eigen tijd die in de boeken staat. Marjo is als snelste in haar categorie ingeschreven en over-all is ze als nummer 8 genoteerd, dus een buitenbaan voor haar. Zijn de verschillen op de 100 meter nog klein, op de sprint is het gaat met de snelste zwemster ruim twee en een halve seconde.

Op de derde dag zal er niemand aan de start verschijnen, maar met medaille kansen op alle starts voor Marjo kan het voor haar een mooi kampioenschap worden. Voor Erik zal het kampioenschap al geslaagd zijn als hij zijn inschrijftijden weet te verbeteren.

%d bloggers liken dit: