Opgericht op 20 mei 1968
 
Clinic Marcel Wouda

Clinic Marcel Wouda

Vandaag was er in Zwembad AquaAltena een open dag en tijdens deze open dag was er een clinic van Marcel Wouda. Marcel Wouda ( @mrwouda ) zwom onder andere 2 wereld records op de korte baan en hij werd wereld kampioen op de 200 wisselslag in het 50 meter bad. Namens de Biesboschzwemmers hebben Rebecca Branderhorst, Redine van Breugel, Femke Golverdingen, Tom Kruis, Nick Lisman, Leendert Paans, Ilse van de Pol, Simon Schmidt, Julia Verhoeven en Laura Verhoeven deelgenomen.

Hieronder het verslag van Julia Verhoeven.
Op vrijdag 2 januari 2015 heeft een deel van de junioren ploeg deelgenomen aan een zwemclinic van Marcel Wouda. Rond half 2 verzamelden we bij het bieshonk, waarna we gezamenlijk vertrokken naar Andel. Daar aangekomen begonnen we met 4 banen te zwemmen. Daarna hebben we verschillende oefeningen gedaan, zoals drijven op je buik en rug en wrikken,met name om je houding bij de borstcrawl te verbeteren. Ook hebben we het over de keerpunten gehad. Het belangrijkste volgens Marcel Wouda was toch wel dat je je thuis moet voelen in het water, en dat je ontspannen moet zwemmen. We sloten de clinic af met 2 estafettes, vlinderslag en borstcrawl. De biesboschzwemmersbaan won alle twee de estafettes, waarna Marcel zei dat wij toch best wel goed konden zwemmen. Na de clinic was er nog de mogelijkheid om op de foto te gaan en een handtekening te vragen. Het was een erg leuke en leerzame dag, waar we tijdens de trainingen en wedstrijden zeker wat aan zullen hebben!

Video keerpunt borstcrawl: http://youtu.be/i3LZcJ14CnY
Video borstcrawl estafette: http://youtu.be/EeQnT_x0Mzw

%d bloggers liken dit: