Opgericht op 20 mei 1968
 

Opnieuw clubrecord Leendert Paans

Dordrecht, 28 december 2014 – De laatste wedstrijd van 2014 bracht een klein groepje zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Dordrecht om daar deel te nemen aan een limietwedstrijd. Dit was de laatste kans om nog een limiet te halen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen 2015. Met een oogst van 13 persoonlijke records, een clubrecord, 10 Brabantse limieten en een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen was het een geslaagde middag. Leendert Paans wist op de 200 vlinderslag opnieuw zijn clubrecord aan te scherpen.

Leendert had opdracht gekregen sneller te beginnen dan 14 dagen geleden en hij voerde dit ook uit. Aan het einde van de race merkte hij dit wel, maar ondanks de vermoeidheid was hij bijna 7 seconden sneller. Ook de 200 vrije slag had Leendert twee weken geleden al gezwommen en opnieuw wist hij zijn tijd van toen aan te scherpen. Nu was Leendert een seconde sneller dan ooit en komt de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen steeds dichterbij.

Rebecca Branderhorst maakte op de 100 rugslag gebruik van de laatste mogelijkheid om een limiet te zwemmen. Haar inschrijftijd was minder dan een halve seconde boven de limiet, maar vanmiddag wist ze haar persoonlijke record met twee seconden aan te scherpen en bleef hierdoor bijna twee seconden binnen de limiettijd.

Ilse van de Pol is bijna een uur in de veronderstelling geweest dat zij zich op de 100 schoolslag voor de ‘Brabantse’ geplaatst had. Doordat het scorebord niet functioneerde ging ze uit van de tijd van tijdwaarnemer en die was sneller dan de limiettijd. Echter toen de uitslag bekend werd gemaakt, bleek de elektronische tijdwaarneming wel te werken en die gaf aan dat zijn 0,08 seconden boven de limiettijd was gefinisht. Ondanks deze teleurstelling was ze wel tevreden met haar race.

Voor Femke Golverdingen, Tom Kruis, Nick Lisman, Julia en Laura Verhoeven waren er ook persoonlijke records. Femke wist zich te verbeteren op de 100 en 200 rugslag, helaas te weinig om tijdens een ‘Brabantse’ te mogen starten, maar voor de zomer heeft ze nog enkele maanden de tijd. Tom wist zich op de 50, 100 en 200 vrije slag te verbeteren en de 200 wisselslag. Op de 50 ging er ruim drie tienden van zijn tijd af, terwijl de 100 meter een tussentijd is van de 200 meter. De 100 meter is nu een halve seconde sneller dan ooit en op de 200 meter was Tom bijna 4 seconden sneller dan ooit. Op de 200 wisselslag was Tom bijna 3 seconden sneller dan ooit in een 25 meter bad.

Nick had zich ingeschreven op de 50 rug-, school- en vrije slag. Op de laatste afstand wist hij zich te verbeteren, maar op alle drie de slagen liet hij een mooie techniek zien die in de toekomst zeker gaat leiden tot tijdsverbeteringen.

Julia wist, net als Ilse, op de 100 schoolslag zich te verbeteren. Ze zwom twee seconden van haar tijd af en ze had zelf de indruk dat er nog meer inzit. Op de 100 rugslag was ze enige weken geleden net boven de limiet blijven steken en Julia had de hoop dat het nu wel zou lukken. Julia begon niet sterk, maar het tweede deel van de race was heel sterk. Helaas was het onvoldoende om de limiet te halen.

Laura wist ondanks klachten aan haar been op de 50 schoolslag haar tijd te verbeteren. Ze haalde ruim drie tienden van haar tijd af. Eerder op de 100 schoolslag had ze er meer last van gehad, waardoor ze haar tijd niet aan had kunnen scherpen, maar ze liet wel zien dat ze ondanks pijn er vol voor wil gaan.

In het tweede weekend van januari 2015 staan de Brabantse Winter Kampioenschappen op het programma. Dan wordt er gestreden om de titels op de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag in de diverse leeftijdscategorieën.

%d bloggers liken dit: