Opgericht op 20 mei 1968
 

Opnieuw records BBZ-masters

Roermond, 26 oktober 2014 – Vijf zwemmers van 20 jaar en ouder, 1 dame en 4 heren, zijn afgelopen weekend naar Roermond geweest voor de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2014. Met een oogst van vier clubrecords en een persoonlijk record ging men na ruim 2 en een half uur weer terug naar Werkendam.

De enige die een persoonlijk record wist te zwemmen was Erik Huisman op de rugslag sprint. Hij wist zeven tienden van een seconde van zijn persoonlijke record te halen. Op zijn andere sprint afstanden, de 25 school- en vrije slag, bleef hij binnen een halve seconde van zijn tijden steken.

Voor Willem Boljé en Ingmar Visser was er een clubrecord op de rugslag sprint. Willem verbeterde zijn eigen record met enkele honderdsten bij de heren tussen 45 en 49 jaar en Ingmar zwom als 30-plusser voor het eerst een tijd op de rugslag en dit was dus direct een clubrecord. Beide zwommen op hun andere afstanden ook nog redelijke tijden.

De laatste heer was Bastiaan Baggerman en hij kwam uit op zijn favoriete slag, de vlinderslag. Op zowel de 50 als de 100 meter ging Bastiaan het water in en wist hij mooie tijden te realiseren.

De vier heren kwamen ook nog gezamenlijk uit in estafetteverband. Op zowel de 4 x 50 vrije slag als de 25-50-75-100 wisselslag wisten zij in de buurt van hun inschrijftijd te blijven. Net als Ingmar op de rugslag sprint stonden er nog geen records in de boeken in de categorie 160 tot 199 jaar en dus zijn de heren recordhouders.

De enige dame van het gezelschap, Sabrina Boekhout, zal redelijk tevreden geweest zijn. Ze was niet 100% fit en dat vertaalde zich in haar tijden al was haar tijd op de 50 vrije slag van een heel goed niveau.

Op de eerste zaterdag van december staat de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Eindhoven op het programma. De groep zal dan waarschijnlijk veel groter zijn en zullen er mogelijk meer records gaan sneuvelen. Dan worden ook de diverse prijzen uitgereikt en misschien kunnen de Werkendammers nog wel beslag leggen op een beker in het verenigingsklassement.