Opgericht op 20 mei 1968
 

Prijzen voor Tom Kruis en Leendert Paans

Oirschot, 30 augustus 2014 – De vierde open water wedstrijd, die meetelt voor de Brabantbekers, bracht de Werkendammers naar Oirschot. In het Wilhelminakanaal gingen de zwemmers de strijd aan met de klok, de tegenstanders en de omstandigheden. Er kwam 10 keer een Biesboschzwemmer aan de start en dit leverde drie prijzen op. De prijzen waren voor de junioren Tom Kruis en Leendert Paans.

In het eerste programma nummer voor de Biesboschzwemmers was het direct raak. Tom wist op de 500 schoolslag enkele seconden sneller te zwemmen dan 6 dagen geleden en opnieuw was het goed voor een derde plaats. Deze keer was Tom nog aanwezig om zelf de prijs in ontvangst te nemen. Op dezelfde afstand was Larissa Huisman bij de meisjes een seconde sneller dan ooit.

Na enige tijd wachten mocht de jongste zwemster te water. Chimène Huisman kwam uit op de 500 schoolslag voor de eerste keer. Ze deed dit niet onaardig, maar er zit zeker meer in.

Daarna kwamen Tom, Leendert Paans en Nick Lisman op de 1000 ‘vrij’ bij de jongens en Larissa, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen bij de meisjes, aan de start. Bij de jongens wisten Tom en Leendert zich op het podium te zwemmen. Tom zwom een halve minuut sneller dan Leendert, maar hij was als tweede bij de finish. Voor Nick was er een tijd binnen de 20 minuten, wat een goede prestatie is aangezien hij zwom met een oorontsteking. Bij de meisjes was Larissa nipt sneller dan Ilse, die op haar beurt Femke net voor wist te blijven.

De laatste start was voor master Erik Huisman op de 1000 meter schoolslag. Erik wist bij de heren tussen 35 en 39 jaar naar een verdienstelijke derde plaats te zwemmen, maar alleen de beste kregen een prijs. Zijn tijd was een halve minuut sneller dan een kleine week geleden, maar een halve minuut langzamer dan Erik ooit is geweest.

Morgen in Oosterhout komen er 13 zwemmers aan de start en zij zijn goed voor 17 starts. Er lijken opnieuw kansen te zijn op prijzen. HET doel is om minimaal 3 prijzen te halen, want dit levert een traktatie op zo stond als reactie te lezen op het bericht over de open water wedstrijd van Vught. De volgende reactie was door dhr. Bijlenga geplaatst: [quote] Ben op 31-8-32 geboren. Vlaggen
wapperden ( Koningin Wilhelmina was ook jarig). Als op 31-8-14 BBZ in het Wilhelminakanaal minstens 3 plakken haalt trakteer ik. [/quote]