Opgericht op 20 mei 1968
 

Club- en persoonlijke records voor BBZ-masters

Hoogerheide, 16 maart 2014 – Na het succes van de eigen wedstrijd in Gorinchem zijn zes masters van de Biesboschzwemmers naar Hoogerheide gegaan om daar deel te nemen aan de tweede wedstrijd. Met vijf persoonlijke en 4 clubrecords was het een goede wedstrijd voor de Werkendammers. Sabrina Boekhout was bij drie clubrecords betrokken.

Op zowel de 100 wisselslag als de 25 schoolslag mag Sabrina zich nu de snelste dame noemen van de Biesboschzwemmers in de categorie tussen 30 en 34 jaar. Daarnaast wist ze haar eigen persoonlijke record op de wisselslag ook nog te verbeteren. Ze haalde bijna 0,8 seconden van haar oude toptijd af. In de 4×25 meter wisselslag estafette zwom ze samen met Jovanca van Dalen, Erik Huisman en Bastiaan Baggerman naar een clubrecord.

Het laatste clubrecord werd in het eerste programma van de middag gezwommen. Op de 4×50 meter rugslag estafette wisten Ingmar Visser, Marianne van Berchum, Jovanca en Bastiaan een tijd neer te zetten. Voor Bastiaan was de rugslag hem deze middag gunstig gezind. Op de 25 meter wist hij zijn persoonlijke record te verbeteren met ruim een halve seconde. Voor Marianne was er op de 25 schoolslag een nieuwe toptijd, zij verbeterde zich met een kwart seconde. Jovanca wist de 50 ‘vrij’ met ruim twee tienden te verbeteren en bleef hiermee binnen de 34 seconden. Het laatste persoonlijke record was er voor Erik. Op de 100 wisselslag wist hij zich, net als Sabrina te verbeteren. Erik haalde bijna 3 seconden van zijn tijd af en komt hiermee dichter bij de tijd van zijn oudste dochter.

Over vier weken is al weer de volgende masters wedstrijd. In Oostburg, Zeeland, staat de derde wedstrijd op de planning en ook daar zullen Werkendammers het water in gaan. Drie weken daarna is in Den Haag het Open Nederlandse Masters Kampioenschap en uiteraard zal ook daar door masters van de Biesboschzwemmers aan deelgenomen worden.