Opgericht op 20 mei 1968
 

Dertien medailles voor Biesboschzwemmers op BiesBosch Trofee

Gorinchem, 8 februari 2014 – In Gorinchem waren de Biesboschzwemmers gastheer voor de zwemmers van De Warande, Zwemlust-Den Hommel, PCG, DWF en WZV. Op het spel stond de BiesBosch Trofee die in 2013 gewonnen werd door de Werkendammers. Na 2,5 uur zwemmen wisten de Biesboschzwemmers derde te worden achter De Warande en Zwemlust. De oogst van de middag was 2 goud, 3 zilver en 8 bronzen medailles. Daarnaast werden diverse persoonlijke records scherper gesteld.

Thomas Zielhorst en Sanne van de Pol wisten beide de beste te zijn op een nummer. Thomas wist de 100 rugslag te winnen en voor Sanne was er winst op de 100 schoolslag. Daarnaast hadden beide ook nog een bronzen medaille, namelijk op de 100 vrije slag. De prestatie van Sanne is extra speciaal omdat zij een kleine vier weken geleden haar pink had gebroken.

Harry Cornet, Jade Groeneveld en Annette Wijnja wisten naar het zilver te zwemmen. Harry en Annette deden dit beide op hun favoriete slag, namelijk de schoolslag. Harry bleef nipt boven zijn beste seizoenstijd steken, terwijl Annette haar beste tijd uit haar tweede zwemleven met ruim een seconde wist te verbeteren. Jade was op de 100 vrije slag de op één na beste in een goede tijd. Daarnaast wist Jade ook nog brons te winnen. Zij zwom een goede vlinderslag en dit werd beloond met brons. Ze wist haar tijd net niet te verbeteren maar als ze dit weet vol te houden is dat een kwestie van tijd.

Leendert Paans en Tonny Klop-Methorst waren de laatste die persoonlijk een medaille wisten te winnen, namelijk brons. Leendert deed dit op de 100 vlinderslag, terwijl Tonny op de 100 schoolslag en vrije slag naar het brons zwom. Op de ‘vrij’ zwom ze haar beste seizoenstijd.

Sanne wist samen met Jade, haar zusje Ilse en een niet fitte Chantal Paans naar het brons te zwemmen op de 4×50 meter vrije slag. De eerste drie maakten ook deel uit van de gemengde estafette ploeg die brons won. De estafette ploeg bestond uit 5 dames en 5 heren en moesten allemaal 50 meter zwemmen. De jarige Rebecca Branderhorst en Tonny waren de laatste dames en daarnaast zwommmen ook Jan-Bart Verheij, Leendert, Tom Kruis, Erik Drewes en Harry in de ploeg. De winst werd door Harry in de laatste meters veilig gesteld.

Rebecca, Xander Korsman, Leendert, Jan-Bart, Laura Verhoeven en Annette wisten tijden te verbeteren. Rebecca deed dit als startzwemster van de 10×50 meter vrije slag. Xander verbeterde zich op de 50 en 100 schoolslag. De tijd op de 50 meter was de tussentijd van zijn 100 meter en dat maakt het extra bijzonder. Leendert was startzwemmer bij de 4×50 meter vrije slag en verbeterde zich met bijna 0,8 seconden en op de 100 rugslag haalde hij er 2,5 seconde van zijn tijd af. Jan-Bart was de jongste deelnemer en op de 100 schoolslag wist hij zich te verbeteren. Laura haalde op de 100 ‘vrij’ ruim 6,5 seconde van haar tijd af. Voor Annette was er een persoonlijk record zoals gezegd op de schoolslag, maar ook op de vrije slag wist ze zich te verbeteren. Ze ‘baalde’ dat ze net niet onder de 1 minuut en 7 seconden wist aan te tikken.

Over een week gaan 25 masters van de Biesboschzwemmers in Gorinchem te water, samen met nog ruim 100 zwemmers vanaf 20 jaar waarbij de oudste deelneemster 88 jaar is.

Fotos (Ruud Emmen): https://plus.google.com/photos/112016126552756616438/albums/5978081576412879329?authkey=CO-7uY2vpu-0swE