Opgericht op 20 mei 1968
 

Geen prijzen, maar wel 5 nominaties

De 7e editie van het Sportgala Werkendam dat gehouden werd in sporthal De Crosser kende een spoedig verloop. In een hoog tempo werden de kampioenen naar voren gehaald en gehuldigd, door onder andere Grietje Post, burgemeester Breuer en Harry Cornet.

De ploeg die in de competitie gezwommen heeft werd bij de senioren naar voren geroepen voor een eervolle vermelding. Hiermee kreeg de promotie naar de C-klasse nogmaals de waardering die de zwemmers verdienen.

Aan het einde van de avond werden de prijzen uitgereikt. Bij de talenten waren Leendert Paans en Simon Schmidt genomineerd, maar de prijs ging aan hun neus voorbij. Bij de jeugdsporters werden Thomas Zielhorst en Sanne van de Pol als genomineerden genoemd. Hier ging de titel naar een surfer uit Hank, Coen Swijnenburg.

Bij de sportvrouw, die als laatste uitgereikt werd, was Annette Wijnja genomineerd met daarnaast onder andere ook nog twee dames die aan paardensport doet. De sportvrouw van 2013 werd niet Annette, maar Marischka Hak, zij doet aan reining een vorm van country rijden binnen de paardensport.

Dit was de eerste keer dat er ondanks de vele nominaties er geen Biesboschzwemmer in de prijzen is gevallen. Op naar de volgende editie!

%d bloggers liken dit: