Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie Brabantse Records voor masters Biesboschzwemmers

Terneuzen, 7 december 2013 – Vijftien zwemmers van de Biesboschzwemmers zijn naar Terneuzen geweest voor de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dit is een cyclus van 6 wedstrijden voor zwemmers van 20 jaar en ouder. De oogst was 3 Brabantse Masters Records, 18 clubrecords bij de masters, 6 persoonlijke records en 8 limieten voor de Brabantse Kampioenschappen.

Annette Wijnja en Harry Cornet lieten zien dat de vorm van een week geleden nog steeds aanwezig was. Annette wist op de 50 en 200 schoolslag haar eigen Brabantse records aan te scherpen. Op de laatste afstand was ze zelfs 6 seconden sneller dan aan het begin van dit jaar. Harry wist op de 50 vlinderslag zijn eigen record met een seconde aan te scherpen en hij wist het record van de cyclus ook nog te verbeteren. Uiteraard zwommen beide op deze afstanden ook clubrecords. Voor Harry was er ook op de 50 schoolslag een clubrecord, hij wist opnieuw binnen de 31 seconden te blijven.

Bas Baggerman, Marianne van Berchum, Bianca den Besten, Willem Boljé, Jovanca van Dalen en Mark Visser wisten een persoonlijk record te zwemmen. Marianne, Bianca en Willem deden dit op de 25 ‘vrij’, terwijl Bas dit deed op de 50 vlinderslag. Voor Jovanca was er een nieuwe toptijd op de 50 schoolslag en Mark zwom op de 200 schoolslag naar een nieuw persoonlijk record.

Rob den Besten zwom voor het eerst in zijn leven een zwemwedstrijd. Rob startte op de 25 vrije slag en 50 schoolslag en wist op de laatste afstand een clubrecord te zwemmen. Voor Willem, Dennis Klop, Tonny Klop-Methorst, Ingmar en Mark Visser waren er ook clubrecords. Willem zwom op de 25 en 50 vrije slag nieuwe recordtijden, terwijl Dennis en Tonny op de school- en vrije slag records verbeterden. Dennis op de 100 ‘school’ en ‘vrij’ en Tonny op de 50 en 100 schoolslag en 100 vrije slag. Ingmar en Mark wisten beide op de 200 schoolslag een nieuwe snelste tijd in hun categorie te zwemmen. Mark deed dit ook nog op de 100 schoolslag en 25 vlinderslag.

De laatste clubrecords waren voor estafetteploegen. Op de 4 x 25 meter rugslag zwommen een heren en gemengde ploeg een record. Bij de heren waren Dennis, Erik Huisman, Harry en Willem hiervoor verantwoordelijk terwijl de gemengde ploeg bestond uit Ingmar, Sabrina Boekhout, Bas en Annette.

In het laatste weekend van januari 2014 gaan een aantal masters naar Zwolle om daar deel te nemen aan de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan en in 2014 zal er weer door diverse zwemmers worden deelgenomen aan wedstrijden van de Zuidelijke Cirkel.

%d bloggers liken dit: