Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing sprint kampioenschappen 2013 dag 2

De tweede dag is het omgekeerde programma van de eerste dag van de Regionale Sprint Kampioenschappen 2013 (RSK2013) in Eindhoven. De jongens zwemmen vlinderslag, vrije slag en schoolslag en de meisjes rugslag en wisselslag. In de estafettes zwemmen de meisjes 4×50 vrije slag en de jongens 4×50 wisselslag. Op basis van de inschrijvingen zijn er deze dag minder medaille kansen.

Zondag 1 december 2013
Vertrek: 11:00 uur
Inzwemmen: 12:30 uur
Wedstrijd: 13:15 uur
Pauze na programma 20 en 24 (Bron: http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/index.html#)

Programma 16 50m vlinderslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_16.pdf
De vier jongens van dag 1 – Simon Schmidt, Leendert Paans, Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt – krijgen op deze afstand versterking van Tom Kruis en Harry Cornet. Er staan gelijk twee zwemmers op een podium plaats ingeschreven, namelijk Leendert en Thomas. Simon vinden we terug op een 5e plaats en Lukas staat als 8e ingeschreven. Voor de ‘nieuwelingen’ zijn er klasseringen buiten de top 10 en zij zullen dus als eerste aan de start verschijnen. Tom staat 13e bij de jongens junioren 2 en Harry is de nummer 21 bij de heren, maar hij staat wel met een tijd uit het 50 meter bad ingeschreven.

Programma 18 50m rugslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_18.pdf
Vijf zwemsters waarvan er één bij de snelste 10 van haar categorie staat, laat zien dat de rugslag niet de meest geliefde slag bij de meisjes is. Rebecca Branderhorst valt net buiten de beste 10 met een 11e inschrijftijd. In haar categorie zien we vaak verrassingen, dus we wachten af wat de eindklassering gaat worden voor Rebecca. Julia Verhoeven en Femke Golverdingen komen bij de junioren 2 aan de start en staan respectievelijk als 21e en 29e ingeschreven. Voor Jade Groeneveld is er een mooie 5e inschrijftijd met haar tussentijd van de 100 rugslag enkele weken geleden. Het zou dus nog sneller moeten kunnen en daarmee misschien wel een podiumplaats? Sanne van de Pol is de laatste die rugslag zwemt en we vinden haar terug op een 18e plaats.

Programma 20 50 vrije slag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_20.pdf
Vijf van de zes jongens van de vlinderslag komen ook op de ‘vrij’ aan de start. Tom wist de limiet helaas niet te zwemmen, dus hij is degene die ontbreekt. Simon staat als 4e ingeschreven en zal zeker opnieuw binnen de 30 seconden de twee banen af willen leggen. Leendert komt ook in de snelste serie aan de start, want hij heeft de 8e inschrijftijd. Leendert zal ruim een seconde harder moeten om naar de Nederlandse te mogen. Thomas en Lukas kunnen helaas geen Nederlandse Limiet zwemmen voor de zomer, maar hun 6e plaats zullen ze zeker willen verbeteren. Harry komt als eerste aan de start, want hij staat bij de heren als 23e ingeschreven.

PAUZE

Programma 22 100m wisselslag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_22.pdf
Vier zwemsters en twee zwemsters bij de snelste 10 inschrijvingen. Julia en Tonny Klop vallen buiten de beste 10 met hun 16e en 29e inschrijftijd. De laatste is voor Tonny, terwijl Jade en Sanne allebei als 5e staan ingeschreven.

Programma 24 50m schoolslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_24.pdf
Ook bij de jongens vier zwemmers aan de start, eigenlijk 2 jongens en 2 heren. Simon staat bij de junioren 1 als 7e ingeschreven en zal als één na laatste het water in duiken van de Werkendammers. Harry staat exact als 10e ingeschreven en is dus de laatste individuele zwemmer van het weekend. Tom staat bij de junioren 2 als 14e ingeschreven en dit is ook de klassering voor Mark Visser bij de heren.

PAUZE

Programma 26 4×50 vrije slag meisjes senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_26.pdf
Net als op de eerste dag ook tijdens de vrije slag estafette twee ploegen, één bij de junioren 3 en later en één bij de jeugd 2 en later. Bij de junioren komen Rebecca, Femke, Ilse en Julia aan de start, zij staan als 18e van de 21 ingeschreven. Bij de jeugd zwemmers bestaat de ploeg uit de ‘vaste’ vier, namelijk Chantal Paans, Anne Ippel, Jade en Sanne en zij staan als 7e van de 10 ingeschreven en hebben net als op de wisselslag een kans om het clubrecord te verbeteren. De tijd staat nu op 2.02.39 en is gezwommen door Marianne van Berchum, Anouk Goes, Laura Korsman en Marcha Admiraal op 16 februari 2008 in Gorinchem tijdens de BiesBosch Trofee.

Programma 28 4×50 wisselslag jongens senioren open; http://www.zpv-hieronymus.com/liveresults/RSK2013/EntryList_28.pdf
Bij dit programma ook twee ploegen, namelijk een junioren en senioren ploeg. De junioren ploeg komt uit bij de junioren 2 en later en bestaat uit Simon, Tom, Leendert en Nick Lisman. Zij staan als 6e van de 10 ploegen ingeschreven. Bij de senioren gaan Thomas, Mark, Harry en Lukas te water om hun 8e plaats te verbeteren. Er komen 14 ploegen aan de start.

De tweede dag lijkt dus minder medailles op te gaan leveren, maar er zijn zeker kansen op eremetaal. Een overzicht per programma nummer is te vinden op: https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/RSK2013.pdf