Opgericht op 20 mei 1968

Drie medailles op dag 3 BZK2013

[b]De derde dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2013 (#BZK2013) heeft drie medailles opgeleverd en twee clubrecords. Daarnaast werden er weer vele persoonlijke records aangescherpt en waren er ook weer de nodigde vierde plaatsen.[/b]

Het eerste programma nummer, 50 vlinderslag jongens minioren 6 en later, was er een met vele emoties. Na de race leek het erop dat Leendert Paans iedereen verrast had met de snelste tijd, maar nadat de uitslag bekend was gemaakt bleek dat hij met 1 hand had aangetikt. Door de diskwalificatie van Leendert betekende dat Simon een plaatsje opschoof en hierdoor een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Leendert pakte het goed op en liet later in de estafette zien uit het goede hout gesneden te zijn. Samen met Simon, Xander Korsman en Tom Kruis zwommen ze naar een 9e plaats. Leendert had als tussentijd op de 100 vlinderslag een tijd van 1.26.08 en zal mogelijk morgen harder moeten om een medaille te winnen.
Xander en Tom hadden beide 100 schoolslag persoonlijk gezwommen en Xander was maar iets langzamer dan zijn 50 meter bad tijd, terwijl Tom enkele honderdsten sneller was dan zijn 25 meter bad tijd.

Op de 50 vlinderslag was er nog een verrassing, Thomas Zielhorst stond als 6e ingeschreven maar tikte als tweede aan al moest hij deze plaats delen met nog een zwemmer. De tijd van Thomas was sneller dan het clubrecord bij de jongens junioren 4 en later en jongens jeugd 2 en later. Voor Mark Visser en Erik Drewes stonden er goede tijden op het scorebord en Lukas Schmidt was niet tevreden want hij had de indruk sneller te kunnen. Later op de 400 vrij kon Lukas niet imponeren doordat hij merkte over onvoldoende conditie te beschikken.

Op de vrije slag sprint zwom Julia Verhoeven een seconde van haar 50 meter bad tijd af en Jade Groeneveld wist haar inschrijftijd te zwemmen, terwijl deze in een 25 meter bad gezwommen is. Sanne eindigde van de Biesboschzwemmers op de hoogste plaats, namelijk 5e maar haar tijd stemde haar niet tevreden.

Op de 100 rugslag wist Julia ruim onder haar inschrijftijd aan te tikken en eindigde daardoor 10 plaatsen hoger dan bij de inschrijving. Julia werd uiteindelijk 14e. Voor Femke Golverdingen ging het niet lekker, aan het zwemmen was te zien dat ze het niet makkelijk had en dat bleek ook uit de eindtijd. Morgen heeft ze nog twee kansen om zich te revancheren. Jade bleef op de 100 rugslag iets boven haar snelste tijd en eindigde op de vervelende 4e plaats, maar het brons was ruim buiten haar bereik. Jade was wel tevreden met haar race.

Op de estafettes waren de heren Thomas, Dennis Klop, Erik en Lukas, met een vierde plaats in de buurt van het podium. Het verschil was ongeveer 7 seconden, maar een diskwalificatie meer en dan waren ze wel op het podium geëindigd. Er waren maar liefst 4! ploegen gediskwalificeerd, 3 wegens een te vroege overname en een omdat de startzwemmer te ver onder water zwom.

Op de 4×200 vrije slag lieten Jade, Chantal Paans, Anne Ippel en Sanne een goede wedstrijd zien. Chantal verraste met een hele sterke 200 meter die slechts een seconde boven haar 25 meter bad tijd was en de andere drie dames lieten mooie races zien. Hun eindtijd was 30 seconden onder de opgetelde 50 meter bad tijden.

Morgen zijn er weer vele kansen op medailles, maar vandaag heeft geleerd dat het niet altijd vanzelfsprekend is. Na drie dagen staan de Biesboschzwemmers 12e in het medailleklassement met 2 gouden, 3 zilveren en 5 bronzen medailles. Als we kijken naar de aantallen dan staan we een plaats hoger.