Opgericht op 20 mei 1968
 

Open Water Kalender 2013 bekend

[b]Ik moet er op dit moment zelf ook nog niet aandenken, maar de kalender voor het open water zwemmen 2013 is bekend. Gisteren middag werd de kalender op het Nederlandse Open Water Web ( http://noww.nl ) geplaatst. De eerste wedstrijd is op vrijdag 14 juni in Leiden en exact 3 maanden later, 14 september, is de laatste wedstrijd in Hank.[/b]

De wedstrijd van 14 september in Hank organiseren we zelf. Sinds dat bekend werd dat De Doornotters ging stoppen is er achter de schermen gewerkt om te kijken of we zelf iets konden en wilden gaan organiseren. Ondertussen is er een enthousiaste groep van 13 mensen actief om er een groot succes van te maken.

De kalender voor de Brabantbeker is nu als volgt (onder voorbehoud):
Vrijdag 5 juli, Appeltern, Harense Smid Race + ONK, Arethusa
Zaterdag 6 juli, Appeltern, Harense Smid Race + ONK, Arethusa
Zondag 18 augustus, Vught, 3e Ijzeren Man, De Dommelbaarzen
Zaterdag 24 augustus, Oirschot, PSV Kanaalrace, PSV
Zondag 25 augustus, Oosterhout, 82e Dopharma OWW, De Warande
Zaterdag 14 september, Hank, Kurenpolder Open Water Race, De Biesboschzwemmers

Net als vorig jaar staan er dus 5 wedstrijden op de kalender al is het even afwachten hoe de wedstrijd in Oss gaat tellen voor het klassement. Het lijkt dus mogelijk om een klassement vol te zwemmen met alleen de wedstrijden op zaterdag.

Over de wedstrijd van 14 september zal de komende maanden meer bekend worden gemaakt. De organisatie hoopt natuurlijk op een hele grote deelname van zwemmers en ook dat er veel ouders zich aanmelden om op de dag te helpen. Als je wilt helpen, geef dit dan door via owz@b-b-z.nl en we zullen je op de lijst zetten en t.z.t. je uitnodigen voor meer informatie.