Opgericht op 20 mei 1968
 

Tiental persoonlijke records voor BBZ-masters

[b]Eindhoven, 9 februari 2013 – Negen zwemmers boven de 20 jaar gingen naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor de eerste masters wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Met 10 persoonlijke en 11 masters clubrecords was het een succesvolle middag.[/b]

Voor Bastiaan Baggerman, Marianne van Berchum, Willem Boljé, Jovanca van Dalen, Erik Huisman, Dennis Klop en Ingmar Visser waren er persoonlijke reocrds. Bastiaan verbeterde zich op de 25 vrije slag met een kleine marge. Marianne zwom op de 25 schoolslag een nieuwe toptijd, maar haar oude tijd was 11 jaar geleden gezwommen. In die tussentijd had ze nooit meer deze afstand gezwommen. Voor Willem waren er persoonlijke records op de 100 vrije slag en 25 vlinderslag. Jovanca zwom op de 50 vrije slag ruim 2 seconden van haar tijd, terwijl haar broer Erik niet achterbleef met persoonlijke records. Erik verbeterde zich op de 50 vrije slag en 50 schoolslag. Dennis zwom op de 100 wisselslag een nieuwe toptijd en in dezelfde categorie wist Ingmar zich te verbeteren op de 50 en 100 vrije slag en 25 wisselslag.

De clubrecords kwamen op naam van vier zwemmers. Sabrina Boekhout wist dan geen persoonlijke records te zwemmen, maar haar tijd op de 50 vrije slag en 100 wisselslag in de categorie 30-plus zijn wel clubrecords. In dezelfde categorie zwom Dennis op de 50 vrije slag, 50 schoolslag en 100 wisselslag nieuwe records. Ingmar raakte zijn clubrecord op de 50 vrije slag kwijt, maar daarvoor in de plaats heeft hij nu de records op de 25 en 100 vrije slag op zijn naam staan. De laatste die records zwom was Willem Boljé. Hij wist op de 50 en 100 vrije slag en de 25 vlinder- en rugslag de records in de categorie tussen 45 en 49 jaar te verbeteren.

De volgende wedstrijd in de cyclus van de Zuidelijke Cirkel is op 17 maart in Breda. Speciaal als voorbereidingswedstrijd op de Europese Masters Kampioenschappen van september dit jaar worden ze gehouden in het 50 meter bad. Opnieuw zal er een groep masters van de Biesboschzwemmers dan aanwezig zijn en proberen de diverse persoonlijke en recordtijden aan te scherpen.