Opgericht op 20 mei 1968
 

Recreanten Biesboschzwemmers derde in Jeugd4kamp

[b]Giessen, 2 februari 2013 – Begin oktober was de eerste wedstrijd van de jeugd4kamp van het seizoen 2012-2013 en op de trouwdag van de toekomstige koning en koningin was de tweede wedstrijd gepland. De eenenveertig zwemmers wisten veertien medailles te winnen en daarnaast sneuvelden er twee clubrecords en 55 persoonlijke records. Uiteindelijk waren de zwemmers van Den Doorn (Almkerk) en ZVDO (Aalburg) iets beter dan de Werkendammers, die wel Bijtelskil (Sleewijk) achter zich wisten te houden. Het verschil was wel minimaal.[/b]

Tom Kruis, Ilse van de Pol en Anne-Lize de Raad waren goed voor de gouden medailles. Tom was op zowel de 50 vrije slag als de 100 schoolslag de beste. Op de schoolslag haalde hij 7 seconden van zijn tijd af en wist hij onder de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen te blijven. Voor Ilse waren er ook twee gouden medailles, zij haalde ze op de 50 vrije slag en 25 vlinderslag. Op beide afstanden verbeterde ze haar persoonlijke records. Anne-Lize was op de 50 vrije slag de beste in een nieuwe besttijd, terwijl ze op de 100 schoolslag zich ook wist te verbeteren, maar niet op het podium wist te komen.

Zilveren medailles waren er voor Corniek van Breugel, Femke Golverdingen en Marieke Ruijtenberg. Femke moest in haar geval op de beide afstanden, 50 vrije slag en 25 vlinderslag, Ilse voor zich dulden. Corniek startte op de 50 vrije slag en 25 schoolslag en zwom op beide afstanden persoonlijke records. Marieke was de jongste winnares voor de Werkendammers van een medaille. Op de 25 schoolslag zwom ze een dik persoonlijk record.

Bas voor den Dag, Nick Lisman, Jan-Bart en Jurrian Verheij waren de laatste die medailles haalde en de kleur was brons. Bas moest op de 50 vrije slag twee zwemmers voor zich dulden, terwijl Nick dit op de 100 schoolslag moest. Beide zwommen wel persoonlijke records. Jan-Bart en Jurrian zijn broertjes en dus was het feest in huize Verheij. Beide haalde een medaille op een 25 meter nummer. Jan-Bart deed dit op de schoolslag en Jurrian op de rugslag. Jurrian verpulverde daarbij zijn persoonlijk record met bijna 7 seconden.

De clubrecords kwamen op naam van zwemmers die ook op Brabantse Kampioenschappen zwemmen. Volgens de afspraken komen zij dan niet in aanmerking voor de prijzen, maar een clubrecord wordt ook niet iedere dag gezwommen. Op de 25 vlinderslag bij de meisjes en jongens onder 11 jaar staan nieuwe namen. Julia Verhoeven verbeterde het clubrecord van Redine van Breugel, dit record heeft ruim een jaar gestaan. Bij de jongens waren er twee zwemmers die onder de oude record tijd doken. Zeven jaar geleden zwom Bart Schouten het clubrecord en vandaag wisten Leendert Paans en Simon Schmidt onder die tijd aan te tikken. Beide kregen dezelfde tijd en dus ook het clubrecord.

De overige zwemmers wisten allen een of twee persoonlijke records aan te scherpen en daardoor zou het te veel worden om ze hier allemaal te vermelden. Medio maart staat de derde wedstrijd op het programma en dan zullen de Werkendammers gaan proberen voor de Almkerkers en Aalburgers te eindigen.