Opgericht op 20 mei 1968
 

Tweede dag ONMK2013kb

[b]De tweede dag komen er drie dames namens de Biesboschzwemmers aan de start. Marjo Goelema en Annette nemen deel aan de 50 en 100 schoolslag en Kim Wijnja zwemt 100 vrije slag en 50 rugslag.[/b]

Op de schoolslag sprint haalde Marjo en Annette beide een gouden medaille. Annette was blij met de medaille, maar wilde haar tijd snel vergeten. Voor Marjo was er behalve een medaille ook een kaasje. De reden was dat Marjo namelijk een Nederlands Masters Record zwom. Uiteraard ook een club en Brabants Masters Record.

Op de 100 vrije slag wist Kim haar tijd van vorige week te verbeteren. Tijdens de competitie zwom Kim 1.07 en nu was het 1.06. Ze was tevree, maar kwam er wel achter dat ze conditioneel te kort komt.

Een kwartier later mocht Kim al weer starten op de 50 rugslag. Ze bleef ruim een tiende boven haar persoonlijk record, maar bij de 20-plussers is er nog geen BBZ-master zo snel geweest. Een vervelende bijkomstigheid is alleen dat ze bij de finish haar vinger dubbel klapte, maar gelukkig hebben Marjo en Annette allebei EHBO.

Op de laatste afstand voor de schoolslag zwemsters Marjo en Annette, was er voor beide een gouden medaille. Helaas waren er geen verbeteringen van inschrijftijden of clubrecords, maar misschien dat er morgen weer records sneuvelen.

Morgen komen Harry Cornet en Arjon de Bok de dames ondersteunen en uiteraard komen de heren ook zwemmers. Vanaf 14.00 uur is er deelname aan de 200 schoolslag, 100 wisselslag, 50 vrije slag, 100 vlinderslag en als afsluiter de 4×50 wisselslag gemengd.

Na 2 dagen zwemmen staat de teller op 7 goud, 1 zilver en 1 brons. Daarnaast zijn er 3 clubrecords, 1 BMR en 1 NMR verbeterd.