Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord en zilver voor Julia Verhoeven

[b]Oosterhout, 9 december 2012 – Voor de vijf junioren en twee minioren stonden zware afstanden op het programma. De junioren zwommen de 200 vlinderslag en rugslag. Terwijl de minioren de 100 vlinderslag en 200 vrije slag moesten zwemmen. Met 2 medailles, 12 persoonlijke en een clubrecord en 5 Brabantse limieten werd er heel goed gescoord door de Werkendamse zwemmers.[/b]

Julia heeft een goede vlinderslag in huis en dit bewees ze in het Oosterhoutse zwembad. Ze zwom de 200 meter binnen de drie en een halve minuut en verdiende hiermee een zilveren medaille. Daarnaast is haar tijd goed voor een startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen en heeft ze het clubrecord bij de meisjes onder 11 jaar. De 200 rugslag zwom Julia voor de eerste keer en hier bleef ze een kleine seconde boven de limiettijd steken, maar ze liet een hele mooie indeling zien.

Femke Golverdingen en Xander Korsman zwommen voor het eerst de 200 vlinderslag en Xander had zelfs nog nooit de 200 rugslag gezwommen. Beide lieten ongeveer dezelfde eindtijd op de vlinderslag noteren en verbeterden hun 100 meter tijd. Femke verbeterde zelfs haar 50 meter tijd. Op de 200 rugslag haalde Femke ook een persoonlijk record en halverwege was ze ook sneller dan ooit. Xander heeft het plezier duidelijk terug gevonden dit seizoen. Vorig jaar wilde hij de 200 ‘rug’ niet zwemmen en nu koos hij vrijwillig voor de 200 rugslag en vlinderslag. Ilse van de Pol wist net als Femke haar beste tijd te verbeteren, ze haalde ruim vier seconden van haar tijd af.

Leendert Paans en Simon Schmidt zwommen de 100 vlinderslag en 200 vrije slag. Met vier persoonlijke records deden zij dit meer dan verdienstelijk. Simon haalde brons op de vlinderslag en wist en passant de limiet te halen op deze afstand. Leendert deed niet onder voor Simon en bleef op een kleine twee seconden van de limiet steken. Op de 200 vrije slag wisten beide heren de limiet te halen. Simon haalde ruim 17 seconden van zijn tijd af en Leendert deed het iets minder goed. Hij haalde namelijk maar 16 seconden van zijn tijd af. Voor Leendert is dit het tweede startbewijs tijdens de zomer editie van de Brabantse Kampioenschappen.

Eind januari staan de 400 vrije slag en 100 wisselslag voor de minioren op het programma. De junioren komen uit op de 200 wisselslag en 200 vrije slag. Uiteraard is het doel om de tijden aan te scherpen en medailles te halen.