Opgericht op 20 mei 1968
 

Vier limieten voor Biesboschzwemmers

[b]Gorinchem, 13 oktober 2012 – Tijdens limietwedstrijden in Gorinchem hebben Leendert Paans, Simon Schmidt, Julia Verhoeven en Kim Wijnja voldaan aan richttijden voor de diverse Brabantse Kampioenschappen. Daarnaast werden bijna tien persoonlijke records aangescherpt.[/b]

Na zijn limiet op de 50 rugslag, wist Leendert op de 50 vrije slag ook onder de richttijd te duiken voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen. Deze wedstrijden worden eind november in het gehalveerde 50 meter bad in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gehouden. Julia wist op de 50 rugslag haar tijd met bijna een seconde aan te scherpen en zal dus tijdens dezelfde wedstrijd aan de start verschijnen. Kim is de laatste die zich in Gorinchem wist te plaatsen voor de ‘Brabantse’ over een ruime maand. Zij deed dit op de 50 vlinderslag en bleef een fractie boven haar persoonlijke record. Later op de 100 rugslag bleef ze eveneens net boven haar beste tijd ooit.

Simon had zich ingeschreven op de 100 vlinderslag en 400 vrije slag. Beide afstanden heeft hij nog niet eerder gezwommen, maar op de 400 ‘vrij’ wist hij bijna 10 seconden onder de limiet te duiken en dit betekent dat hij eind maart 2013 in Eindhoven in het 50 meter bad deze afstand mag zwemmen. Op de 100 vlinderslag bleef hij enkele seconden boven de richttijd, maar er is nog tijd om te proberen dit startbewijs te halen.

Tom Kruis, Anne-Lize de Raad, Laura Verhoeven en Maud de Visser waren de andere zwemmers die hun tijden wisten te verbeteren. Tom en Anne-Lize deden dit op de 50 vrije slag en Tom ook nog op de 200 vrije slag. Deze tijd had hij een week geleden al aangescherpt. Laura zwom op de 50 rugslag en 100 wisselslag naar nieuwe toptijden, terwijl Maud dit op de laatste afstand ook wist te doen.

De andere zwemmers lieten ook goede prestaties zien, waarbij Xander Korsman, Femke Golverdingen en Ilse van de Pol de pech hadden net hun tijden niet aan te scherpen. Bij Xander was op de 200 schoolslag een tijdsverbetering van 0,3 seconden te noteren, maar dat viel later pas op omdat er een fout was gemaakt met het invoeren van zijn eindtijd. Deze was een minuut te snel ingevoerd.

Medio november komen deze zwemmers samen met nog ongeveer 25 zwemmers en zwemsters aan de start van de tweede competitiewedstrijd in Numansdorp en zal blijken hoe de vorm verder gegroeid is.