Opgericht op 20 mei 1968
 

Dertien medailles voor Swimkickers Biesboschzwemmers

[b]Vlijmen, 7 oktober 2012 – Tijdens dezelfde wedstrijd als de speedozwemmers kwamen ook nog negen swimkickers aan de start. Swimkickers zijn zwemmers die nog niet goed genoeg zijn om de speedo afstanden te zwemmen en de Swimkick nummers als opstap gebruiken. Met een oogst van dertien medailles mochten de zwemmers tevreden naar Werkendam gaan. Er gingen vijf gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles mee naar Werkendam.[/b]

Julie de Vries, Nick Lisman en Laura Verhoeven gingen met de grootste glimlach naar huis. Zij wisten allen goud te veroveren. Voor Julie en Nick was er zelfs twee keer goud. Op de 100 rugslag en schoolslag waren zij de beste in ook voor beide nieuwe persoonlijke toptijden. Laura was op de 50 schoolslag de beste.

Voor Bas voor den Dag, Larissa Huisman en Ruben van der Wiel waren er zilveren medailles. Larissa deed dit achter Julie op de 100 rugslag en schoolslag en Ruben op de 100 schoolslag. Voor Bas was er zilver op de 25 schoolslag, daarnaast haalde Bas een bronzen medaille op de 25 rugslag.

Brons was er ook voor de broer van Bas, Henk voor den Dag en Gioya Boljé. Gioya haalde brons achter Julie en Larissa op de 100 meter schoolslag en rugslag. Op de schoolslag wist ze zich te verbeteren. Voor Henk was er brons op de 50 schoolslag. Op de 50 rugslag moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

Chimène Huisman, was de laatste deelnemer namens de Werkendammers. Zij had de pech dat er veel inschrijvingen in haar programma waren. Op de 25 schoolslag wist ze zich te verbeteren, maar helaas lukte dit niet op de 25 rugslag.

Ook voor hen geldt dat zij in december weer aan de start verschijnen van een swimkick wedstrijd. Misschien dat enkele van deze zwemmers dan bij de speedo nummers zwemmen. Dat is wel de opzet, maar dit is afhankelijk van het programma.