Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede noteringen in open water voor Biesboschzwemmers

[b]Vught, 12 augustus 2012 – De afgelopen vier weken hebben de Biesboschzwemmers geen trainen gehad, maar dat weerhield 14 zwemmers er niet van om in Vught deel te nemen aan een open water wedstrijd. Met acht top tien noteringen was het een succesvolle dag. De benjamin van het gezelschap, Chimène Huisman, was met een vijfde plaats de best geklasseerde Werkendamse zwemmer.[/b]

Chimène zwom bij de allerjongste jongens en meisjes, 5 tot en met 8 jaar, 250 meter vrije slag. Voor haar betekend dit met name schoolslag, maar ze wist haar tijd uit Wijk en Aalburg met ruim 10 seconden aan te scherpen. De verschillen in het weer en de watertemperatuur waren dan ook zeer groot. In Wijk en Aalburg was het koud en regenachtig en in Vught werd de wedstrijd onder zonnige en warme omstandigheden gehouden.

Voor Dennis Klop (1000 schoolslag), Tom Kruis (500 vrije slag) en Nick Lisman (500 schoolslag) waren er zesde plaatsen en Sanne van de Pol (1000 vrije slag) eindigde een plaatsje lager. De laatste top tien noteringen waren er voor Xander Korsman (500 schoolslag), Thomas Zielhorst (1000 vrije slag) en Ilse van de Pol (500 schoolslag). Ilse bleef daarbij haar ploeggenoten Julia Verhoeven en Femke Golveringen met enkele seconden voor.

Rebecca Schmidt (1000 vrije slag) en Larissa Huisman (500 schoolslag) werden net als Julia elfde en Lukas Schmidt (1000 vrije slag) eindigde op een twaalfde plaats net als Femke. De laatste zwemmer was Laura Verhoeven. Op de 500 vrije slag zwom zij naar een twintigste plaats en laatste plaats, maar ze kwam met een grote glimlach van plezier uit het water.

In het weekend van 25 en 26 augustus worden de laatste wedstrijd die meetellen voor het klassement om de Brabantbeker gehouden. In Oirschot en Oosterhout zullen dan opnieuw Biesboschzwemmers te water duiken. Het is dan afwachten of er ereplaatsen tijdens die wedstrijden voor de Werkendammers zijn en of er misschien wel een topnotering in het klassement van de Brabantbeker inzit.

Vanaf 13 augustus zijn de trainingen weer begonnen en vanaf 3 september zullen de trainingen weer in de binnenbaden van Giessen, Hardinxveld en Gorinchem gaan beginnen.