Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ZCK2012

[b]De laatste wedstrijd in een zwembad is dit jaar de Zomer Club Kampioenschappen 2012 (ZCK2012). De wedstrijd stond in eerste instantie op 26 mei gepland, maar door omstandigheden hebben we deze moeten verplaatsen naar 30 juni. Het weer in mei was goed, maar ook morgen lijkt het mooi weer te worden. Voor de zwemmers geboren in 1999 en eerder staan de titel zomerkampioen en all-in kampioen op het spel, terwijl de jongere zwemmers strijden om de medailles in hun eigen categorieën. Vorig jaar werden Thomas Zielhorst en Marcha Admiraal zomer kampioen en gingen de all-in titels naar Thomas en Sanne van de Pol.[/b]

Bij de dames was het klassement van afgelopen winter als volgt: Marcha voor Sanne en Jade Groeneveld. De verschillen tussen Marcha en Sanne is ruim 1,5 seconde en Jade moet 3 seconden goed maken op Sanne. Volgens de inschrijvingen maakt Sanne een kans om zomer kampioen te worden, maar het verschil met Marcha is wel erg klein namelijk nog geen twee tienden van een seconde. Jade legt ruim 3 seconden toe op de beide andere dames. Als de verschillen niet zouden wijzigen wordt Marcha all-in kampioen voor Sanne en Jade.

Bij de heren was de winter titel voor Harry Cornet. Hij wist Lukas Schmidt ruim een seconde voor te blijven en die had weer een voorsprong van ruim 4 seconden op Thomas Zielhorst. De strijd om de zomertitel lijkt te gaan tussen Thomas en Lukas. Thomas heeft op basis van de inschrijving de beste papieren. Hij heeft een voorsprong van 0,3 seconden op Lukas. Harry legt bijna 4 seconden toe op de beide junioren. Als we de winter resultaten en zomer inschrijvingen bij elkaar op tellen zakt Harry van de eerste naar de tweede plaats en is de all-in titel voor Lukas. Thomas wordt derde op 1,4 seconden van Harry.

Morgen rond 19.00 uur zal bekend zijn wie de titels gewonnen hebben en of er nog verrassingen zijn. Vorig jaar leek Lukas bij de heren de beste papieren te hebben, maar toch ging Thomas met de beker naar huis. Bij de dames waren er vorig jaar geen verrassingen, maar misschien dit jaar?

Het programma is te vinden op: https://www.b-b-z.nl/algemeen/link.php?link=https://www.b-b-z.nl/download/2012-06-30=programma.pdf