Opgericht op 20 mei 1968
 

Geen medailles eerste dag speedo finales

[b]2-6-2012, Eindhoven – In Eindhoven strijden Tom Kruis, Simon Schmidt, Julia Verhoeven en Ilse van de Pol om de medailles tijdens de Kring Speedo Finales. Vandaag stonden er afstanden tussen de 50 en 400 meter op het programma[/b]

Progr. 2 100m vrije slag jongens minioren 5
Simon mocht als eerste starten en zal niet geheel tevreden geweest zijn. Op basis van de inschrijvingen stond hij 5e en na de 2 series vond hij zijn naam terug op de 10e plaats, met een tijd die ongeveer een seconde langzamer is dan de inschrijftijd

Progr. 3 200m wisselslag meisjes minioren 5
Voor Julia en Ilse zat er op hun eerste afstand ook geen record in het vat. Julia bleef ruim 6 seconden boven haar tijd steken, terwijl Ilse er bijna 5 boven bleef. Met deze tijden werden de meiden respectievelijk 17e en 18e.

Progr. 4 100m schoolslag jongens minioren 6
Tom wist op de 100 schoolslag als eerste onder zijn inschrijftijd te blijven. Hij verbeterde zich met ruim een seconde en werd met deze tijd 11e.

Progr. 8 50m vlinderslag jongens minioren 5
Op de vlinderslag sprint liet Simon zien dat hij wel degelijk goed kan zwemmen. Simon werd 4e op ongeveer een halve seconde van het brons. Helaas was het geen persoonlijk record

Progr. 9 100m vrije slag meisjes minioren 5; http://livetiming.knzb-kringnoordb…st_9.pdf
Julia en Ilse konden op het koninginnenummer helaas niet hun tijden aanscherpen. Julia werd 18e en Ilse was de nummer 20. Julia bleef ruim anderhalve seconde boven haar inschrijftijd steken, terwijl dit voor Ilse bijna 3 seconden werd.

Progr. 14 100m rugslag jongens minioren 5
Het lijkt er op dat de 100 meters voor Simon vandaag te lang was. Net als op de vrije slag kon hij niet in de buurt van zijn inschrijftijd blijven en werd hij uiteindelijk 7e. Het verschil met de inschrijftijd was bijna 3 seconden.

Progr. 15 100m vlinderslag meisjes minioren 5
Julia en Ilse hadden vandaag hun dag niet. Op de derde start van deze dag wisten zij opnieuw niet in de buurt van hun beste tijden aan te tikken. Julia bleef 9 seconden boven haar tijd, terwijl dit voor Ilse bijna 5 seconden was. Met hun tijden werden ze 16e en 19e.

Progr. 16 400m vrije slag jongens minioren 6; http://livetiming.knzb-kringnoordb…t_16.pdf
Op de langste afstand van de dag bleef Tom minder dan een seconde boven zijn persoonlijke record en werd hij 16e, terwijl hij 19e stond.

Het is te hopen dat het morgen beter mag gaan, zeker voor Tom, Ilse, Julia en Femke Golverdingen. Het is dan hun laatste keer dat zij deelnemen aan de Speedo Finale. Simon mag, als hij zich plaatst, volgend jaar nog deelnemen.