Tweede plaats voor Biesboschzwemmers tijdens BiesBosch Trofee

[b]Gorinchem, 3 Maart 2012 – Tijdens de negende editie van de BiesBosch Trofee hebben de Biesboschzwemmers 22 medailles in de wacht gesleept. Daarnaast wisten de 24 zwemmers 22 persoonlijke records te zwemmen en waren 28 tijden goed voor een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen die in mei van dit jaar worden gehouden. De winst was voor de ‘buren’ uit Oosterhout, maar de Werkendammers mogen trots zijn op de tweede plaats.[/b]

De acht gouden medailles werden gewonnen door zes zwemmers. Thomas Zielhorst en Marcha Admiraal haalde er allebei twee, Lukas Schmidt, Sanne van de Pol, Jade Groeneveld en Marjo Goelema waren een keer de beste. Thomas was de beste op de 100 vrije slag en rugslag. Op de eerste afstand wist hij zich met ruim 0,6 seconden te verbeteren. Voor Marcha was er goud op de 100 vlinderslag en wisselslag. Op de laatste afstand was ze sneller dan ooit en neemt nu de tweede plaats in op deze afstand aller tijden. Lukas was, net als Thomas, op de 100 vrije slag de beste. Hij bleef op 0,13 seconden steken van 57 seconden grens. Voor Sanne en Marjo was er goud op ‘hun’ 100 schoolslag. Sanne wist zelfs het wedstrijdrecord uit 2003 te verbeteren. Jade wist op de 100 rugslag in een nieuwe toptijd naar het goud te zwemmen.

De zilveren medailles werden gewonnen door Lukas, Harry Cornet, Simon en Rebecca Schmidt, Sanne, Anne Ippel, Chantal Paans, Carmen Damen en de 10×50 vrije slag estafette ploeg. De wedstrijd begint traditioneel met de 10×50 ‘vrij’ estafette en op basis van de inschrijvingen waren de Werkendammers als tweede ingeschreven en deze plaats werd ook behaald. De eindtijd lag ruim 4 seconden onder de inschrijftijd. Lukas haalde na het goud op de ‘vrij’ op de 100 schoolslag zilver. Zijn broertje, Simon, haalde op dezelfde afstand zilver en hun zus, Rebecca, haalde zilver op de 100 vlinderslag. Allen drie wisten hun persoonlijke record aan te scherpen. Carmen en Chantal haalden, net als Lukas en Simon, zilver op de 100 schoolslag terwijl Anne dit op de 100 rugslag deed. De laatste die zilver haalde was Harry. Hij wist op de 100 schoolslag en wisselslag naar een tweede plaats te zwemmen.

De laatste vier medailles waren van een bronzen kleur. Rebecca, Harry, Jade en Tonny Methorst waren de gelukkigen. Voor Jade en Tonny was het op de 100 schoolslag, terwijl Harry op de 100 vlinderslag derde wist te worden. Rebecca bekroonde haar middag met opnieuw een persoonlijk record en brons op de 100 vrije slag.

Over een week mogen de Werkendammers naar Rotterdam om daar de vierde wedstrijd van de zwemcompetitie te zwemmen. Promotie is niet mogelijk, maar misschien zit er nog een derde plaats in het verschiet.